Recent Posts

Ljajić, osvajamo pet odsto glasova

Ljajić 1BEOGRAD: Printani mediji posvećuju veliku pažnju SDPS- Socijaldemokratska partija Srbije. Mi smo željan je partner Srpskoj naprednoj stranci i toj koaliciji može doneti tri- četiri odsto glasova, izjavio je danas lider SDPS-a Rasim Ljajić ocjenivši da će predstojeći izbori biti teški i neizvesni.

“Ja računam da mi toliko imamo i vjerujem da koaliciji donosimo te glasove”, rekao je Ljajić, čija stranka će na predstojeće izbore izaći zajedno sa naprednjacima.

Ljajić, sam ističe da SDPS kao manja stranka nikoga nije ucjenjivala i da su uvijek bili pouzdan partner.

“Mi smo realno donosili glasove i zato smo i poželjan partner SNS-u sada”, rekao je Ljajić.

Ljajić 3Dalje se sve odnosi dok Rasim Ljajići govoreći o datumu održavanja izbora, kaže da je će to biti između 22. aprila i 22. maja, ali i da sve zavisi od dogovora pokrajinske Skupštine i republičkih organa vlasti.

Predstojeće izbore Ljajić vidi kao priliku da građani daju ili otkažu povjerenje dosadašnjoj vladajućoj koaliciji, da ocjene njihov rad ali i rad opozicionih stranaka.

Rasim Ljajić koji je neprikolsoveni lider SDPS-a ne stidi se, rekao je, koalicije sa Demokratskom strankom od 2008, već da se naprotiv ponosi sa svim što je tada urađeno.

Na pitanje da li se osjeća prozvanim kada premijer Aleksandar Vučić govori kako je prošla vlada loše radila i ostavila zemlju u problemima.

Ljajić 4Ljajić nam je odgovario potvrdno i dodao da se osjeća prozvanim i kada je u pitanju ono dobro i ono loše.

U uspjehe kabineta Aleksandra Vučića on ubraja ekonomske reforme koje su pozitivno ocjenili i MMF i Svjetska banka, otvaranje dva poglavlja u pregovorima sa EU ali i činjenicu da je, u uslovima migrantske krize, očuvana društvenu stabilnost.

Dakle ako imate permanentnu nestabilnost u svim država ali mi smo uspjeli da sačuvamo stabilnost. Prilično smo neokrnjeni i neoštećeni u ovoj migrantskoj krizi”, rekao je Ljajić.

Na kraju komentarišići polemike na relaciji SNS- SPS on je naveo da ne želi da spekuliše o tome, ali ističe da će predstojeći izbori biti teški i neizvjesni i da će SNS biti meta svih koji učestvuju na izborima.

Govoreći o kritikama koje je vladi uputio počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić da je stanica Prokop samo okrečena, Ljajić kaže da je to “slobodnije tumačenje” ali da minimiziranje projekta nije dobro i korektno.

Prema Ljajićevim riječima, lično je učestvovao u pregovorima i doveo ih do kraja sa kuvajtskum fondom i da je taj projekat uspjeh sadašnje vlade.

Ljajić 2

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net