Recent Posts

VAŽNO JE SANJATI

sanjati

VAŽNO JE SANJATI

Važno je sanjati u svakom dobu života. Važno je imati u sebi onaj bleskasti okidač koji često napravi od tebe dijete čak i u zreloj dobi.

Sanjati snove dok spavaš i kada si budan, maštati o visinama i daljinama, ljepoti postojanja, čak i materijalnim stvarima,, duhovnosti, ljubavi, mogu samo oni koji otvore svoje srce. Ništa na svijetu ne postoji što bi uništilo tvoje snove, niti neko ko bi mogao da ti to zabrani.

Snovi ne škode, snovi se ne plaćaju, snovi se samo sanjaju u tišini bezgranične slobode uma. Govorimo o snovima a ne o željama. Poneka želja je i neispunjena, nemoguća, skupa i nedostižna, opasna, bojažljiva. A, snovi, snovi se sanjaju i sa maštom pod ruku putuju. Putuju tvojim umom i srcem.

Sanjaš i sanjariš a usput stvaraš život. Taj život je potpuno nešto drugo od sanjarenja, grubo realan i jednobojan. Kada tom životu dodaš svoje snove, omekšaš ga, obojiš i uljepšaš osmijesima on dobije smisaonu cjelinu i opravdanost postojanja.

Sanjaj dušo, nikada nemoj prestati. Sve dok je tvoja omiljena zvijezda tebi na dohvat ruke ti si dijete. Sve dok ti se mjesec smiješi i vjetar ti pjeva u kosi ti si krilata mašta. Sve dok pjevaš sa pticama i šuštiš uz lišće planinsko ti si nebeski putnik. Nemoj prestati da sanjaš, nemoj se izgubiti u moranju. Dodaj svaki dan po jednu šaru svome bitisanju….

Ekskluzivno iz Brčkog za portal ibalkan.net Piše:  Indira Jašarević- Čandić

sanjati 1

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net