Recent Posts

Sarajevo na sajmu turizma na EMITT-u 2016

turizma 1ISTANBUL: Najveći sajam turizma u jugoistočnoj Evropi, EMITT-u 2016., koji se od 28. do 31. januara održava u Istanbulu, predstavljena je destinacija Sarajevo sa olimpijskim planinama Jahorinom i Bjelašnicom.

Regionalni portal http://ibalkan.net bio je sa reporterskom ekipom bio prisutan na najvećem sajmu turizma u jugoistočnoj Evropi. EMITT 2016. se od 28. do 31. januara održava u Istanbulu. BiH je redstavljena destinacija Sarajevo sa olimpijskim planinama Jahorinom i Bjelašnicom, odnosno cjelokupna turistička ponuda gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Ovaj sajamski nastup je bitan ne samo zbog turskog, nego i zbog tržišta ostalih zemalja Bliskog Istoka i Azije. Na ovogodišnjem EMITT-u prezentovan je i novi katalog Jahorine preveden na turski jezik u kojem je predstavljena cjelogodišnja turistička i hotelska ponuda.

turizma 2Oni koji prate trendove a i znaju da Turska ima svoja skijališta. Turski posjetioci su istakli prednosti Jahorine za zimski odmor prevashodno zbog jeftinih avio karata, bezviznog režima, blizine aerodroma, povoljnih cijena smještaja, ski karata te odlične gastro ponude.

Blizina Sarajeva, Mostara, Travnika i Višegrada je odlična prilika za posjetioce da organizuju sadržajan i aktivan odmor tokom svog boravka na Jahorini.

Štand destinacije Sarajevo i Jahorine je posjetio i konzul Generalnog konzulata BiH u Istanbulu, Adi Durmić i dao smjernice privrednim subjektima u budućim mogućnostima za saradnju sa Konzulatom.

turizma 3Međunarodni sajam turizma i putovanja EMITT se dvadeseti put zaredom održava u Istanbulu, te privlači veliku pažnju brojnih turskih i međunarodnih kompanija koje djeluju u sektoru putovanja i turizma.

Medjunarodni sajam u Istanbulu, koji je ove godine okupio više od hiljadu izlagača iz preko 90 zemalja, za četiri dana trajanja pretpostavlja se da će   posjetiti preko 1.000.000 posetilaca.

Jedna od najvećih svjetskih turističkih manifestacija je prije tri dana otpočela svoj rad. Turistička organizacija Sarajeva se, po drugi put pojavila na Sajmu turizma u Istanbulu. Ovo je jedan od pet najvećih sajmova na svijetu. Sajam traje u periodu od 28. do 31. januara 2016.godine.

turizma 4

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net