Recent Posts

Protesti DF-a u Podgorici

Protesti 1PODGORICA:Na sami dan uoči glasanja o povjerenju Vladi Mile Đukanovića, opoziciona politička grupacija u Crnoj Gori Demokratski front (DF) organizovalla je sinoć protest pred zgradom Skupštine Crne Gore. Na protestima kojem su zatražili od poslanika da glasaju protiv povjerenja aktuelnoj i za formiranje prelazne vlade, a u suprotnom na bojkot rada parlamenta.

Organizatori protesta, na kojem se okupilo oko hiljadu građana, pozvali su lidera Socijaldemokratske partije (SDP) Ranka Krivokapića da se pridruži demonstrantima i podnese ostavku na mjesto predsjednika Skupštine. Organizovana je “narodna skupština”, na kojoj su prisutni simbolično izglasali nepovjerenje Vladi i podržali inicijativu da sve opozicione partije dogovore njen bojkot.

Protesti 1Lider Nove srpske demokratije i član Predsjedništva DF-a, Andrija Mandić, ocijenio je da je „Crna Gora u krizi, jer se njom upravlja iz stranih ambasada“.

“Svako ko bude sa strane rješavao krizu, riješiće je kako odgovara njihovoj državi. Mi treba da rješavamo kako odgovara većini u Crnoj Gori, a ne da obijamo pragove ambasada”, naveo je Mandić.

Sam Mandić je kazao da se DF odlučio za vaninstitucionalni vid borbe, jer se “u parlamentu ne može doći do fer izbora i rješenja”.

Protesti 3“Pozivamo one kojima je stalo do poštenja da dođu na narodnu skupštinu. Imamo plan, a plan je da se samo s ulice može ukloniti režim Mila Đukanovića”, kazao je Mandić i dodao da će pristalice DF-a protestovati i narednih dana.

Potom je sam Milan Knežević, član Predsjedništva DF-a, poručio je da čitava Crna Gora čeka da vidi kako će glasati lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović i njegova tri poslanika, prilikom glasanja o povjerenju Vladi.

“Ako sutra Pozitivna glasa za povjerenje Vladi, zgrada Skupštine je srušena i više ne postoji. Biće u legislativnoj i svakoj drugoj ruševini. To je legitimizacija krađe izbora”, kazao je Knežević.

Na protestima je pozvao je sve poslanike koji budu glasali protiv povjerenja Vladi da, ako ona opstane, izađu iz parlamenta i pridruže se DF-u. Imao je poruku i za šefa parlamenta Ranka Krivokapića: “Bez obzira što si godinama držao jednu ruku na srcu, a drugu u džepu, imaš priliku da nam se pridružiš i tako oduzmeš legitimitet Skupštini. Ako to ne uradiš, Krivokapiću, gori si od Mila Đukanovića.”

Skup je obezbjeđivala policija, a protekao je bez incidenata.

Novo okupljanje DF će organizovati danas, uoči početka sjednice parlamenta na kojoj bi se trebalo glasati o povjerenju Vladi.

Protesti 4

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net