Recent Posts

Od srijeda toplije vrijeme u BiH

BiH 1SARAJEVO: Naredne sedmice hladni val napušta BiH. Od srijede temperature iznad 10 stepeni.  Nakon snijega i hladnog vala koji je ovih dana prisutan u Bosni i Hercegovini, sredinom sedmice očekuje se prestanak padavina i blagi porast temperature.

Prema podacima Federalnog hidrometorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH), od srijede, 27. januara, doći će do postepenog razvedravanja, a temperature će ići iznad 10 stepeni Celzijusa.

U većem dijelu Bosne danas je oblačno vrijeme sa snijegom, dok je u Hercegovini većinom sunčano.

Prema posljednjim mjerenjima, najviše snijega ima na Bjelašnici (35 centimetara) dok je u glavnom gradu BiH visina snježnog pokrivača dva centimetra.

22.11.2015. Gorski Kotar - Snjezna idila u Gorskom Kotaru. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Prema jutrošnjim mjerenjima u sedam sati, nahladnije je bilo na Bjelašnici (minus osam stepeni Celzijusa), zatim u Bihaću i na Sokocu (minus sedam), Ivan Sedlu i Sarajevu (minus pet), Goraždu (minus četiri), Bugojnu, Srebrenici i Zenici (minus tri) dok je najtoplije u Neumu (šest stepeni Celzijusa).

Početak sedmice obilježit će vrijeme slično današnjem. U jutarnjim satima u Bosni je moguća magla. Tokom dana bit će oblačno vrijeme dok će u noći na utorak u većini zemlje biti snijega.

Vjetar, slab, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu do 24 stepena.

BiH 3U ponedjeljak će u BiH biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama sa maglom. Kiša je moguća ponegdje u južnim, istočnim i jugoistočnim područjima, uglavnom poslijepodne. Jutarnje temperature od 4 do 12, na jugu do 16, a dnevne od 17 do 23 stepena.

U utorak će u većem dijelu zemlje biti pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, u jutarnjim satima i tokom prijepodneva, sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu do 16, a dnevne od 19 do 24 stepena.

Od srijede pa do kraja sedmice bit će pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, u jutarnjim satima i dio prijepodneva, sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od 8 do 16, a dnevne od 19 do 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak će u jugozapadnim područjima zemlje biti sunčano dok će u ostatku Bosne biti oblačno sa kišom i snijegom.

BiH 4

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net