Recent Posts

Bojko na golu Bešiktaša

Bojko 1ISTANBUL: Denis Bojko možda nije toliko poznato ime široj javnosti, ali je sjajan golman. Tako su napisali turski mediji o dolasku novog golmana na vratima Bešiktaša.

Tolga Zengin više neće nervirati navijače Bešiktaša. Crno- bijeli orlovi su konačno uspjeli da realizuju plan na kome su radili već šest mjeseci. Na Bosfor je stigao Denis Bojko, široj javnosti možda ne toliko poznato ime, ali i golman koga je Uefa uvrstila među četiri nominovana za najboljeg u Evropi u 2015. godini.

Bojko 2Bojko je djete Dinama iz Kijeva, ali je fudbalsko ime stekao u dresu Dnjepra sa kojim je prošle sezone igrao i u finalu Lige Evrope u kome je Sevilja slavila sa 3:2 prije svega zahvaljujući dvostrukom strelcu Karlosu Baki. Mogao je sadašnji napadač Milana i do het- trika, ali ga je upravo 197 centimetara visoki Ukrajinac sprečio u toj nameri. Parada u situaciji “jedan na jedan” sa Bakom bila je u konkurenciji za odbranu godine na Starom kontinentu.

Bešiktaš je, odavno nezadovoljan zbog skupih Zenginovih grešaka, već tada rešio, ali je Dnjepar odugovlačio, pa je istanbulski velikan flertovao i sa Viktorom Valdezom, Giljermom Očoom, Davidom Ospinom, Dijegom Lopezom… Ali Bojko je sve vreme bio prvi pik, pa su a kraju na Bosforu pristali da, kako navode ukrajinski mediji, Dnjepru plate oko 4.000.000 evra za 27- godišnjeg golmana.

Bojko 3Denis Bojko je, inače, prošle sezone primao 0,75 golova po utakmica, najmanje među svim nominovanim, a konkurencija je bila prilično jaka: Điđi Bufon, Džo Hart i Manuel Nojer.

Lekarski pregledi su već obavljeni.

Turski printani mediji ni do sada nisu bili naklonjeni vrataru lidera turskog prvenstva. Besiktas ima jednog od kiksevima sklonijeg golmana u ligi zbog čega mediji spekulišu o tome da bi Bešiktaš u januarskom prelaznom roku morao da pazari novog čuvara mreže.

“Previše puta su ga loše 1Zenginove procene koštale. I nedavno su. Brza kontra Samija, napadača sa Gvineje Bisao, poslednji igrač Bešiktašove odbrane reagovao je amaterski, ali fudbaler gostujućeg tima je već izgubio dahu i uputio ne baš najbolji šut. Zengin, međutim, danas ne bi mogao da uhvati ni komarca”pice vodeci sportski dnevnik FANATIK u Istanbulu.

Bojko 4

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net