Recent Posts

Istanbul otkazano 155 letova

Istanbul 1ISTANBUL: Prvi dan vikenda je najavljeno putem printanih medija da “Državna meteorološka služba upozorila je građane Megapolisa Istanbula na još jedno nevrijeme u Istanbulu”.

Turska aviokompanija Turkish Airlines (THY) na internet stranici navodi da su zbog najavljenih snježnih padavina otkazali danas 41, a sutra 90 međugradskih i međudržavnih letova. Zbog snijega na istanbulskim aerodromima ‘Ataturk’ i ‘Sabiha Gokcen’ u petak i subotu otkazani su neki od brojnih najavljenih letova.

Istanbul 2Mediji navode da i ako u gradu nema naznake losih vremenskih prilika i najavljenih snježnih padavina, na istanbulskim aerodromima Ataturk i Sabiha Gokcen danas i sutra otkazano je 155 letova.

Također, i aviokompanija Onur Air danas je otkazala šest, a sutra četiri leta. Po sedam letova danas i sutra otkazala je i aviokompanija Atlas Jet.

Kompanija je u saopštenju navela da su letovi otkazani u Istanbulu sa aerodroma Ataturk i Sabiha Gočen, a putnicima se savjetuje da provjere status svog leta prije polaska na aerodrom, prenosi http://ibalkan.net.

Istanbul 3Pored avionskog saobraćaja i najave novih sniježnih padavina mogle bi omete i kopneni saobraćaj i da izazvovu gužve na ulicama Istanbula.

Snijeg je počeo da pada u Istanbulu prije dva dana. Avio kompanije ističu da putnici podatke o letovima iz Istanbula mogu pratiti na internet stranicama vlastitih kompanija.

Dnevnik Hurriyet koji ima tri dnevna izdanja i tiraz od preko milion primjeraka je naveo da su gradske vlasti apelovale na građane da bez preke potrebe ne izlaze iz domova.

Isti list navodi u saopćenju aviokompanije objavljenom na web stranici, za srijedu i četvrtak otkazana su brojni domaći i međunarodnai leti sa dva gradska aerodroma. Riječ je o većini domaćih letova, dok su linije ka Evropi i Bliskom Istoku također ugrožene.

Također je izdato upozorenje za sve putnike da se pojačanje snježnih padavina očekuje i sutra 23. januara.

Državna meteorološka služba upozorila je građane da se očekuje još jedno sniježno nevrijeme na području Istanbula.

Prema najavama, snijeg će početi padati u petak, a neće prestati do utorka.

Istanbul 4

Izvor: http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net