Recent Posts

Hrvatska prošla, Srbija nije

Hrvatska 1ZAGREB: Rukometaši Hrvatske plasirali su se u drugu fazu Evropskog prvenstva u Poljskoj, pošto su u Katovicama pobjedili Island sa 37:28 (19:10), u utakmici trećeg, poslednjeg kola Grupe B.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Marino Marić sa osam golova, Manuel Štrlek postigao je šest, a po četiri gola dodali su Zlatko Horvat i Ivan Čupić. U ekipi Islanda najefikasniji sa po šest golova bili su Valur Gudjon Sigurdson i Tor Arnor Gunarson.

Potom su u drugoj utakmici u toj grupi rukometaši Norveške pobjedili su Bjelorusiju sa 29:27 (12:13) i ostvarili drugu pobjedu na turniru za prvo mijesto u grupi.

Poland’s Krzysztof Lijewski, left, and Serbian’s Michal Daszek, second right, in action during their Men's European Handball Championship Preliminary Round Group A match in Krakow, Poland, Friday, Jan. 15, 2016.(AP Photo/Czarek Sokolowski)

Obadvije ekipe su se plasirale u drugu fazu. U norveškom timu po pet golova postigli su Kristijan O’Salivan i Kristijan Bjornsen. U ekipi Belorusije najefikasniji je bio Sjarhej Šilovič sa devet golova.

Norveška je prva na tabeli Grupe B sa četiri boda, koliko ima i Hrvatska, a Bjelorusija na trećem mijestu na tabeli ima dva, koliko ima i Island, koji je eliminisan. Bjelorusija je prošla dalje zbog bolje gol razlike od Islanda.

U Grupi A Poljska je pobedila Francusku sa 31:25 (15:12) i poslije tri pobede, sa prvog mijesta na tabeli ide u drugu fazu, dok je Makedonija prošla dalje remijem sa Srbijom (27:27).

Hravatska 4Poljsku je do pobjede nad evropskim, svijetskim i olimpijskim šampionom predvodio Karlo Bjelecki sa devet golova, dok su po šest golova postigli Pžemislav Kraježski i Kamil Siprzak. U ekipi Francuske po pet golova postigli su Kentin Mae i Luk Abalo.

U Grupi A Poljska je osvojila maksimalnih šest bodova, Francuska ima četiri, a po jedan bod Makedonija i Srbija. U drugoj fazi u “Grupi 1” igraće Poljska i Norveška, koje su iz grupne faze prenijele po četiri boda, Francuska i Hrvatska, koje su prenijele po dva, dok će Makedonija i Bjelorusija bez bodova početi drugu rundu. U srijedu se igraju utakmice poslednjeg kola u “Grupama C” i “D” kada će biti poznat sastav “Grupe 2” u drugoj fazi.

Hrvatska 5

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net