Recent Posts

Za bombaše određen pritvor

pritvor 5ISTANBUL: Sud je odredio mjere pritvora za deset osumnjičenih za samoubilački bombaški napad u Istanbulu, a šest osumnjičenih pušteni na uvjetnu slobodu uz mjere zabrane izlaska iz zemlje.

Sud u Istanbulu izdao je nalog za hapšenje i odredio pritvor za 10 od 16 osumnjičenih za nedavni teroristički napad u istanbulskom naselju Sultanahmet.

Specjalni policijski timovi Odjela za antiterorizam su nakon terorističkog napada u Istanbulu privele ukupno 17 osoba porijeklom iz Sirije koje se sumnjiče da su bile povezane sa bombašem samoubicom koji je izveo napad, ubivši pri tome deset turista.

pritvor 4Danas je pravosuđe u Istanbulu završilo obradu 16 osumnjičenika, dok obrada podataka i uzimanje iskaza za jednog maloljetnika i dalje traje.

Sud je za desetoricu osumnjičenih odredio mjere pritvora, a šest osumnjičenih je pušteno na slobodu uz mjere zabrane napuštanja Turske.

Protiv pomenute grupe su podignute optužnice za planiranje masovnog ubistva i članstvo u terorističkoj organizaciji, a mjere.

Bombaš samoubica koji se u sredu, 12. januara, razneo u centru Istanbula usmrtivši pri tome 10 stranih turista i ranivši još 17 ljudi, identifikovan je kao Sirijac Nabil Fadli (28) rođen u Saudijskoj Arabiji.

pritvor 1Kako su preneli turski mediji, riječ je pripadniku IS koji se nedavno “infiltrirao” u Tursku gde je došao iz Sirije.

Turska migraciona služba tada mu je uzela otiske prstiju zbog čega su vlasti mogle brzo da identifikuju bombaša.

Ovo je bio četvrti teroristički napad militanata IS u Turskoj za poslednjih sedam mjeseci- nakon eksplozije bombe na skupu Narodne demokratske partije u Dijarbakiru u junu, odnosno skupu socijalista u julu u Suruču kada je poginulo 33 aktivista, kao i napada u Ankari u oktobru kada je poginulo najmanje 100 ljudi.

Napad u Istanbulu je, međutim, prvi napad IS na strane turiste u Turskoj u kojoj je turizam ključni segment ekonomije.

Inače, prije dva dana u samoubilačkom terorističkom napadu u istanbulskom naselju ubijeno je 10, a ranjeno 15 osoba. Napad je izveo samoubica porijeklom iz Sirije, povezan sa terorističkom organizacijom ISIL.

pritvor 3

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net