Recent Posts

Turski, rekord prodaje auta

TurskiISTANBUL: Polovica od milijun i osam tisuća automobila prodanih prošle godine u Turskoj, kupca je pronašla u Istanbulu.

Prošle godine u Turskoj je prodato milijun i osam tisuća vozila, što znači, da ako bi se poredali odmah jedan iza drugog stvara kolonu od šest tisuća kilometara. A, ukoliko se doda i predviđeni prostor između vozila, dobije se kolona od deset tisuća kilometara.

Ako se uzme u obzir da razdaljina od najistočnije i najzapadnije točke u Turskoj, iznosi 1.650 kilometara. Onda to znači da bi se od automobila kupljenih prošle godine mogle formirati četiri uporedne kolone Turske.

Ukoliko bi se dodala u Turskoj i predviđena razdaljina između automobila, onda bi se moglo dobiti šest uporednih kolona vozila.

 turkije 5Ove podatke dalo je Udruženje automotiv distributera Turske (ODD) i dodalo da je zabilježen porast prodaje od 26,1 posto u odnosu na 2014. godinu.

Polovica prodanih automobila kupca je pronašla u Istanbulu. To znači da bi se zajedno sa razdaljinom između njih mogala formirati kolona sirom Turske od pet tisuća kilometara. Odnosno da bi najdužu razdaljinu u Istanbulu, mogli preći 41 put u Turskoj.

Usporedba bi bila prodaja automobila Europi prema Turskoj. Mercedes- Benz je prodao više automobila u 2015. godini nego ikada prije u jednoj godini. Ukupno 798.852 kupaca odlučilo se za automobil s trokrakom zvijezdom (+ 10,5%).

U vrlo konkurentnom tržištu Njemačke, Mercedes- Benz je još jednom zadržao vodeći položaj na premium tržištu uz porast od 4,7% u 2015.

U Velikoj Britaniji, drugom po veličini europskom tržištu, još jedan prodajni rekord je postavljen 2015. godine s ukupno 144.474 vozila predanim kupcima (+ 17,0%).

Mercedes ostvaruje dvoznamenkasti rast prodaje vozila na gotovo svim tržištima regije, s posebno velikim stopama svakako najvise u Turskoj (+ 30,9%). Iza toga dolaze druge zemlje u Italiji (+ 13,8%), Španjolskoj (+ 27,3%), Švicarskoj (+ 21,6%) i Nizozemskoj (+ 30,7%). U

Portugalu, Mercedes-Benz je premium brand s najviše novih registracija u 2015.U azijsko- pacifičkoj regiji, potražnja za Mercedes-Benz modelima nikada nije bila tako jaka kao u prosincu.

Prodaja je porasla za četvrtinu do 615.325 jedinica a sve se da uporediti sa stanjem u prodaji automobila u Turskoj.

????????????????????????????????????

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net