Recent Posts

Fener tuguju zbog vođe

Sefa 1ISTANBUL: Fener klub za koga navija više od 40. miliona navijača širom planete tuguje zbog svog vođe. Lider navijača turskog fudbalskog kluba Fenerbahče pronađen je mrtav u jednom hotelu na istanbulskom trgu Taksim.

Kalya, vođa navijačke grupa “Genc Fenerbahceliler”, poznat i pod nadimkom “Amigo Sefa”, pronađen je u sobi u jednom hotelu u ulici Mesrutiyet, nedaleko od centralnog istanbulskog trga Taksim.

Kalya nije odgovarao na telefonske pozive prijatelja, nakon čega su pozvali policiju. Policajci su došli u hotel i u sobi pronašli Kalyu u beživotnom stanju.

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-01-13 13:04:16Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com999}Äò¼

Na mjesto događaja stigao je i tužilac, no na tijelu Kalye nisu primjećeno da je na njega izvršen napad ili da je povrijeđen.

Tijelo Kalye Sefa prebačeno je u mrtvačnicu radi obdukcije, a pojedini turski mediji objavili su kako je podlegao usljed srčanog udara.

Uz tugu koju izjavljuju zbog odlaska Amigo Sefa i u Novom Pazaru su bavjestili javnost da je na ahiret preselio veliki prijatelj Novog Pazara i Sandžaka vodja navijača Turskog Fenera Sefa Reis. Stoji u poruci ” Allah da mu podari najlepše mjesto u Dženetu”.

Ova vijest potresla je pristalice “torcide”, “sandžaka” i “ekstrema”, čiji su predstavnici odmah otputovali za Tursku kako bi prisustvovali dzenazi.

FUDBAL - Navijaci Novog Pazara na utakmici protiv Partizana. Novi Pazar, 03.03.2012. photo:N.Parausic

– Sa žaljenjem smo primili vijest o smrti našeg brata Sefe Reisa. Ovo je veliki gubitak za tribinu, za nas, za sve navijače Fenera i Novog Pazara – navele su vođe ovih navijačkih grupa.

Vođa navijača Fenerbahčea (GFB) Sefa Reis inace uspio je da izmiri već duže vrijeme zavađene navijačke skupine iz Novog Pazara, popularne “Ekstreme” i “Torcidu Sandžak”.

Lider navijačke skupine Fenerbačea izjavio je za regionalni portal http://ibalkan.net/ “da su braća iz ‘Ekstrema’ i ‘Torcide Sandžak’ od danas opet jedna pesnica”, te da ga “nisu iznevjerili”.

Tada smo pisali o boravku Sefa Reis u Novom Pazaru “Podjednako se zahvaljujem braći iz ‘Ekstrema’ i ‘Torcide’. Zaista me nisu izdali. Ja već nekoliko dana boravim u Novom Pazaru gdje su me bratski dočekali. Sada će, kao i ranije, sa transparentima ‘Torcide’, ‘Ekstrema’, zastavama Fenerbahčea, ali i bošnjačkom i turskom zastavom, zajedno navijati. Mi smo braće i naše bratstvo ne prestaje”, rekao nam je Sefa.

Sefa 4Tada je uz nasu konstataciju Amigo Sefa rekao da je on dosao “poput šefa turske diplomatije” preuzeo ulogu da miri posvađane navijače sa Sandžaka, on je rekao da se samo potrudio da dogovorom “braća i dalje budu braća i drže se svoga bratstva”.

Sefa Reis je najavio da će ubuduće bratske veze FK Novi Pazar i Fenerbahčea biti čvršće i da će se međusobno više posjećivati.

“Krenuvši od političkih partija, Islamske zajednice i svih drugih društvenih grupa. Znamo da nam takva podjela makar na tribini nije trebala i da smo mir i slogu na tribinama održavali preko 15. godina. Naš želja nije bila svađa i nesloga. Mi idemo i želja nam je da stvorimo jedinstvo na sjeveru, želimo da sjever opet bude pun.

Podsjetimo Sefa Reis je čovjek koji je zaslužan za bratstvo navijača Fenerbahče i Novog Pazara i čovjek koji je izmirio navijače Novog Pazara. Reis je u zatvoru zbog navodog paljenja autobusa navijačima iz Rusije. U stvari po sredi je neslaganje bivšeg robijasa i predsednika Fenerbahče Aziza Yildirima.

Bila je tada poslednja poruka za Amiga koji su svi voljeli kojima je boja “ljubicaste kanarije” na planeti bila omiljena.

Sefa Sandžak je uz tebe!!!

Sefa 5

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net