Recent Posts

Istanbul, policijske racije

Istanbul 1ISTANBUL: Megapolis, grad na Bosforu su u toku noci sa subote na nedelju bile pod racijama i operacija policije u Istanbulu. Sve je uradjeno pod nazivom “Yeditepe Huzur” (Spokoj sedam brda). U centru Istanbula započele su sinoć u 20:00 sati po lokalnom vremenu, a provedena je u 39 istanbulskih okruga.

Jedinice za borbu protiv terorizma turske policije izvele su danas u Istanbulu više akcija protiv osoba koje su napadale javne institucije i vozila.

Istanbul 2

U velikoj policijskoj raciji koja je sinoć provedena u Istanbulu privedeno je ukupno 165 osoba. Istanbul u kojem je u sirem djelu grada tom prilikom pretražena je 31.181 osoba.

Pored uhapšenih, policija je zaplijenila 15 komada neregistrovanog vatrenog oružja te 846 grama heroina. U Istanbulu je od 6.939 zaustavljenih vozila, 110 je isključeno iz saobraćaja.

Također u samom gradu u perifernim djelovima Istanbula, pretraženo je 610 objekata od kojih je za 39 barova oduzeta licenca za rad.

Operacije i racije u kojoj je učestvovao i tim za specijalne operacije, kao i policijski helikopter, počela je noćas u tri sata poslije ponoći.

Istanbul 3

Printani mediji i agencije prenose da su poslati i nalozi za privođenje osam ljudi u Istanbulu.

Uz brojna “Hapšenja osumnjičenih članova Islamske države širom Turske. Racije su sprovedene i u Ankari a ne samo Istanbulu, javile su turske agencije a , prenio je milionski dnevnik Hurriyet.

“Turske vlasti su juče objavile da su privele 23. strana državljana, među kojima i žena i djece, koji su pokušali da pređu u Siriju da bi se pridružili borcima IŞID- Islamske države”.

Mediji tvrde da se radi o državljanima Kine, Indonezije, Rusije i Ukrajine.

Istanbul 5

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net