Recent Posts

Saudijci neće igrati mečeve s Iranom

iran_football_national_team-mainRIJAD: Saudijci su kako su izvjestili milionski sportski dnevnici u Regionu da neće igrati mečeve sa Iranom. Fudbalska federacija Saudijske Arabije je, nakon prekida diplomatskih odnosa i krize sa Teheranom, saopćila da reprezentacija i klubovi ove zemlje neće igrati svoje utakmice u Iranu.

Dnevnici iz ıstanbula pisu da “Fudbalska federacija Saudijske Arabije je, nakon diplomatske krize sa Teheranom, saopćila da reprezentacija i klubovi koje cine Saudijci ove zemlje neće igrati svoje utakmice u Iranu”.

saudijska-arabija-zene-na-oi-1342089557-184791Epilog svega je da “Fudbalska federacija Saudijske Arabije je navela da je njen Upravni odbor odlučio da klubovi iz ove zemlje ne igraju u Iranu utakmice u okviru azijske Lige prvaka koju organizuje Azijska fudbalska konfederacija (AFC)”.

Hurriyet navodi da “Fudbalska federacija iz Rijada ili Saudijci očekuje da predstavnici Azijske fudbalske konfederacije (AFC) odrede neutralan teren gdje bi se igrale utakmice”, navodi se u saopćenju.

Kako se navodi, do diplomatske krize je došlo nakon što su vlasti u Rijadu su prošle sedmice saopćile da su pogubile 47 lica osuđenih za terorizam, među kojima je i vjerski vođa šiitske manjine u toj zemlji ajatolah šejh al- Nimra a po mnogima se stavlja na teret onima koji su Saudijaci

 Princ Mohammed bin Salman, drugi u redu nasljeđivanja krune Saudijske Arabije, rekao je da bi rat između njegove zemlje i Irana bio početak katastrofe i da to Rijad neće dopustiti, objavio je danas britanski list Economist, a prenijele agencije.

“Tako nešto uopće ne predviđamo i tkogod nas pokušava gurnuti prema tome nije pri zdravoj pameti”, rekao je u intervjuu.

Princ, koji je ujedno i ministar obrane, rekao je kako je službeni Rijad zabrinut time što su Sjedinjene Američke Države odlučile smanjiti angažman na Bliskom istoku u odnosu na dosadašnji, prenosi http://ibalkan.net/.

“Sjedinjene Države moraju shvatiti da su one broj jedan u svijetu i da u tom smislu moraju i djelovati”, rekao je na kraju  Princ Mohammed bin Salman.

1684BFD6-8B88-494F-B9B1-C8C7136F0924_w443_h249

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net