Recent Posts

Putina davno opužili za špijunažu i proterali iz Izmira

putin- spijunISTANBUL: Turski printani mediji su davno reaktivirali tekstove u kojima su  “Vladimir” Putina davno opužili za špijunažu i proterali ga iz zemlje”. Predsednik Rusije Vladimir Putin proteran je iz Turske za navodno nelegalno pružanje informacija o rafineriji nafte “Tupras” ruskoj obaveštajnoj agenciji pišu turski mediji.

Milionski Hurriyet je napisao da naime, “Turska je prije 43 godine protjerala sadašnjeg ruskog predsjednika Vladimira Putina, optužujući ga za špijunažu”, potvrdio je jedan od njegovih bivših poslovnih saradnika.

Vladimir Putin je tada imao 20 godina (1972.) i radio je kao pripravnik agent u rafineriji nafte “Tupras” u gradu Izmir, gotovo godinu dana pretvarajući se da je viši izvršni direktor ruske kompanije koja je imala ugovor o instaliranju tankera.

putin- protjeran iz Izmira

“Imali smo ozbiljne sumnje da je mogao biti ruski špijun. On je bio najviši zvaničnik u ruskom društvu, kada je imao samo 20 godina. Osoba u tom uzrastu  ne može biti osposobljena za tako ozbiljnu odgovornost”, izjavio je Adem Albajrak, veteran inžinjer koji je radio sa Putinom u rafineriji nafe “Tupras”.

Hurriyet je od neposrdnog izvora, Naveo je da je turska tajna policija uhapsila Putina i jednog varioca ruskog porijekla, uhvaćeni su kako vrše tajno fotografisanje u ograničenim područjima u rafineriji.

turski-mediji-foto-printscreen-1451076949-811987

“Bio sam šokiran kada sam nekoliko decenija kasnije saznao da je Vladimir Putin postao predsjednik Rusije”, priznao je Albajrak.

Istanbulski dnevnik prema njegovom tumačenju, “Putin je imao zadatak da za rusku tajnu službu prikupi informacije o najnovijoj američkoj tehnologiji, jer je Rusija u tim godinama bila tehnološki nerazvijena i zaostajala je za SAD”.

22122015-untitled-1-145957

 http://ibalkan.net/

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net