Recent Posts

Istanbul, Sarajevo i Pariz vatrometom ukoračili u 2016

Gradjani-BiH-uz-vatromet-i-muziku-docekali-2016ISTANBL- SARAJEVO- PARIZ: Istanbul, Sarajevo i Pariz su prekrasnim vatrometom ušli u 2016. godinu. Stara 2015. godina ispraćena je u centru Istanbula i u djelovina grada koji spajaju dvije obale Bosfora. Uz gradjane Stambola i njihovih gosti dočekali su uz vatromet 2016. godinu i ušli u novu, 2016. godinu.

Ulice Istanbula su prepune ljudi koji nastavljaju sa slavljem u novoj godini.

U mnogim gradovima u Turskoj održan je prigodan vatromet u povodu Nove godine.

2jpg

Uz nebo grada na Bosforu i iznad Pariza tačno u ponoć je bilo obasjano spektakularnim vatrometom. Nebo iznad Pariza tačno u ponoć je bilo obasjano spektakularnim vatrometom.

Na hiljade stanovnika francuske prijestolnice i stranih turista iz svih krajeva svijeta posmatrali su vatromet.

Na bulevaru Champs- Elysees je priređen veličanstven svjetlosni spektakl.

Novogodišnje slavlje je nastavljeno na ulicama Pariza.

Paris-Nova-godina-vatromet

Inače, stanovnici ostrva Samoa i Kiribati koja se nalaze u Pacifičkom okeanu, prvi su danas dočekali 2016 u 11 sati po srednjeevropskom vremenu.

Petnaest minuta kasnije, oko 600 stanovnika novozelandskih Četam ostrva uplovilo je takođe u Novu godinu, prenose agencije.

Ouklend na Novom Zelandu bio je prvi veći grad koji ke ispratio staru godinu, zajedno sa mestima kao što su Fidži, Tonga i Antakrtik.

Zatim je sledila Australija gdje je dolazak Nove godine bio isto obelježen spektakularnim vatrometom iznad Sidnejske opere.

3

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net