Recent Posts

ŽELJAMA SE MIJENJA SVIJET

sretna nova godina

ŽELJAMA SE MIJENJA SVIJET

Još jedna godina i još mnogo želja i htijenja. Mnogo potrebnih a još mnogo, mnogo nepotrebnih stvari na tim spiskovima.. Željeti materijalne stvari iznad onog neophodnog, iznad svih mogućnosti je sasvim u redu za dijete i onoga sa ograničenim osjećanjima. Željeti velike stvari je željeti da promijeniš nešto, sebe, e to je već želja velikog uma i velikog srca,velikog čovjeka.

sretna nova

Poželimo svi u isto vrijeme jednu želju u kojoj će stati sve one male crvene , zakrpljene želje i sve suze moje Ajše. Njene ruke koje grle umjesto majke lutku bez ruke i oči što gledaju ružnoću svijeta. Zaželimo sretnu Novu godinu svim Ajšama svijeta, svim Klarama i Marijama.Zaželimo puno lopti i brzih nogu, veselih očiju i bistra glasa, mirnih snova i buđenja. Zaželimo cijelom svijetu, ako ne mogu da se vole, neka sputaju svoje pretenzije i ružne misli i želje. Sretnu Novu Godinu planeti Zemlji i njenim zemljanima uz poruke mira želi cijeli Univerzum.

Možemo li željama mijenjati svijet. Pokušajmo!

Misli se pretvaraju u želje, želje u mogućnosti, a mogućnosti otvaraju sva vrata. Napravimo moguće. Moguće je živjeti u miru. Sretne nam bile želje Svijete, mir neka vlada širom planete.

Ekskluzivno iz Brčkog za portal ibalkan.net Piše:  Indira Jašarević- Čandić

mir za djecu

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net