Recent Posts

Ahmet Davutoglu od danas u Beogradu

b_151227028ANKARA: Sama najava Vlada Srbije, da će se sa Davutogluom sastati premijer Srbije Aleksandar Vučić, a svečani doček premijera Turske biće organizovan ispred Palate Srbija.

Po protokolu Turskog premijera primiće i predsjednica Narodne skupštine Maja Gojković, najavljeno je iz parlamenta a prenijeli su printani i zvucni mediji iz Istanbula.

Danas će biti održan i Tursk- srpski poslovni forum, na kojem će biti predstavljene mogućnosti za investiranje turskih kompanija u Srbiji.

Skup će biti održan pod pokroviteljstvom “Halkbanke Beograd” i u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Beograd je domaćin foruma na kome će biti predstavljeni potencijali, mehanizmi i projekti za moguće investicije turskih kompanija u Srbiji, kao i uspješno realizovane investicije Halkbanke u Srbiji i u regionu.

basbakan-davutoglu-diyarbakir-mitingi-oncesinde-7827137_911_m

Beograd ove godine očekuje rekordnu spoljno- trgovinsku razmenu sa Turskom u vrijednosti od milijardu eura, izjavio je u oktobru ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić prilikom potpisivanja sporazuma i Akcionog plan trilateralnog trgovinskog komiteta koji su potrpisale Srbija, Turska i BiH u Beogradu.

Ahmet Davutoglu je uoči same posjete Srbiji izjavio je da Turska ohrabruje i da će nastaviti da ohrabruje turske firme da više investiraju u Srbiji, dodajući da je za to potreban i dodatan napor Beograda i Ankare.

“Kao turski premijer uvjeravam vas da, sa razvojem pravnog sistema koji je kompatibilan sa slobodnom i kompetitivnom tržišnom privredom, ohrabrujemo i nastavićemo da ohrabrujemo naše firme da više investiraju u Srbiji. Međutim, naše firme koje su često i dio multinacionalnih partnerstava investiraće samo ako postoji povoljna, efikasna i fer klima za investiranje”, kazao je Davutoglu u nekoliko medija u regionu.

davutoglu

Turski premijer je naglasio da je potreban zajednički napor naših zemalja na osnovu zajedničkih interesa.

“Sa jedne strane, naša vlada će uvijek omogućiti turskim kompanijama da traže profitabilne mogućnosti u bilo kom dijelu svijeta. Sa druge strane, vlada Srbije treba da olakša stvaranje poslovne klime koja daje mogućnosti za profit privatnog sektora. Vijerujem da će članstvo Srbije u STO, takođe, ohrabriti trgovinu i investicije u Srbiji”, rekao je turski premijer.

Mediji u Istanbulu su najavili da pored Beograda, planirano je da turski premijer posjeti Novi Pazar i Sjenicu.

novi pazar

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net