Recent Posts

UEFA stopirala meč RS i Srbije u Banjaluci…

uefa-stopirala-utakmicu-reprezentacija-rsa-i-srbije_1431289390Mediji iz regiona navode, da je odluka iz sjedišta UEFA iz Niona, da je Fudbalski savez Republike Srpske dobio dopis iz UEFA da je zabranila meč RS i Srbije u Banjaluci. Kao razlog zabrane i odlaganje utakmice, koja je trebalao da bude odigrana 15. juna, navodi se velika mogućnost incidenata na fudbalskim susretima u regionu.

UEFA iz Niona je poručila da “ova odluka može biti preispitana ako se situacija po tom pitanju iz sigurnosnih razloga promjeni”.

Mediji pišu da je sama ideja stigla iz Banja Luke, i da selekcije Republike Srpske i Srbije odigraju prijateljski meč i da ona postoji već nekoliko godina.

Prvobitni termin ovog meča bio je 4. septembar 2014, ali je on promjenjen, jer je u to vrijeme Bosna i Hercegovina igrala kvalifikacionu utakmicu za EP s Lihtenštajnom.

Poslije odluke iz Banja Luke o susretu nogometnih selekcija RS-a i Srbije, munjevito je reagovao i Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Iz Sarajeva je odgororeno da se neće dati saglasnost za odigravanje prijateljske utakmice između Srbije i Republike Srpske, koja je planirana za 15. jun u Banjaluci,

Kako se navodi, FSBiH, koji je ranije davao “zeleno svjetlo” za odigravanje ove utakmice, ovaj put to nije uradio, prije svega zbog činjenice da je u pitanju zvanični termin FIFA za prijateljske utakmice, ali i zbog političkih konotacija.

FIFA i UEFA rade na pravilniku o terminima utakmica regionalnih selekcija, te kada ga donesu i FSBiH kao član FIFA i UEFA ponašaće se u skladu sa istim.

borac-banja-luka-stadion-foto-fk-borac-1425549215-622525iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net