Recent Posts

Proljeva se voda na Bosforu, za sretanog puta Fenera na F4- EUROLİGE…

prosipanje-vode-za-srecuTone vode će se proliti u gradu na Bosforu, kada narednog dana krenu košarkaši Fenerbahčea u kraljevski grad Madrid na F4- EUROLİGE a to je običaj koji je iznimno popularan za sretan i hairli put u Turskoj …

Tim, aktuenog prvaka Turske, Košarkaši Fenerbahčea pripremaju se za prvo svoje učešće na Fajnal-foru Eurolige, pa cijela nacija želi da ih isprati a organizacija tog tradicionalnog običaja pripala je sportskom društvu. Logično je  da preko 30 miliona navijača popularnih “kanarinaca” će se u sve uključiti i  samo se  razmišlja o košarci i ispraćaju za sretan put svojih miljenika.

Dok se sa Bešiktašem i Galatasarajem grčevito bore za osvajanje titulu Toto Super lige, fudbaleri Fenera zajedno sa 23. kluba koji čine Sportsko društvo Fenerbahčea i navijači iščekuju- F4 u Madridu, nadajući se dobrom rezultatu.

Tim povodom, na zvaničnom oficijelnim stanicama, Fenerbahče “okačena” su tri video- klipa, na kojima Dirk Kajt, Bruno Alveš i kapeten Emre Belezoglu koji su poželjeli  sreću ekipi Željka Obradovića.

“Momci, želimo vam sve najbolje. Već smo ponosni na vas i nadamo se da ćete nas učiniti još ponosnijim”, rekao je Dirk Kajt i prosuo vodu, prema narodnom običaju željeći sreću putnicima.

“Srećno, košarkaši Fenerbahčea Ulkera. Mislim da zaslužujete da budete na tom mijestu. Nadam se da ćete ući u historiju”, poručio je Bruno Alveš.

Kapetan, tima Emre Belezoglu imao je poruku u sklopu akcije kojoj se pridružile i javne ličnosti, TV lica, glumci…
” SRETNO I BERIĆETNO NAŠI ŠAMPIONI “…
Fajnal-for Eurolige biće odigran sledeće nedelje. U polufinalu, Fener će igrati u naredni petak 15.Maja, protiv domaćina turnira – Reala.
obradovic_motivasyonumuzu_cok_yuksek_tutmaliyiz_h123670
iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net