Recent Posts

Pokret “Dosta je bilo” PROZİVA:Premijer Vučić, Srbiju je doveo pred stub srama UN-a

zzz bbb bbbJavno upozorenje iz Pokreta “Dosta je bilo””  –zbog hajke koju Vlada i Srpska napredna stranka vode protiv ombudsmana Saše Jankovića,- zaštitnika građana.” Saša Radulović’ upozorava da je neophodno jačati nezavisne institucije kakva je institucija zaštitnika građana, jer su one tu da kontrolišu vlast i imaju sva prava da traže dokumente i kontrolišu postupanje organa vlasti, pa i Vojne bezbednosne agencije”, javno su upozorili  u svom saopštenju.

Mediji su priopćili da pripadnici, Pokreta, zbog toga što se u slučaju Saše Jankovića dokazalo, po njima, da Vučić i njegava vlast drže političku kontrol a koju ima nad Tužilaštvom,” a koja se ispoljila prilikom odbacivanja ombudsmanove tužbe protiv pripadnika VBA koji su bili u pratnji brata Aleksandra Vučića, tokom incidenta na Paradi ponosa, u januaru”.

Dalje stoji u upozorenju da, “Pokret odavno upozorava na besramnu hajku koju Vučić i njegovi najbliži suradnici vode protiv ombudsmana i zahtjeva da se sve ovo momentalno mora da zaustavi. A, Stranke sadašnje opozicije ponašale su se slično prema nezavisnim institucijama dok su bile na vlasti. Stranke u Srbiji moraju da shvate da jačanje nezavisnih institucija mora postati konstanta bez obzira na kom se polu nalaze”, danas su saopštili u pokretu “Dosta je bilo”.

U, Beogradu se u Kancelarija samog visokog komesarijata za odbranu ljudska prava UN permanentno izražava zabrinutost zbog “kontinuiranog i sve izražejnijeg pritiska” danas u vlasti i vladajuće SNS na zaštitnika građana Sašu Jankovića.

nnn ççç ....

iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net