Recent Posts

Vučić i Mustafa danas u Briselu

 

Mustafa-VucicBrisel je središte gdje ce se ove nedelje odrzavati brojni bilateralni susreti na visokom nivou. Jedan novi regionalni susret imat ce dva premijera, Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Isa Mustafa. Susret će biti održan danas u Briselu.

Tema, novog sastanka na nivou dva premijera je inicirala visoka predstavnica EU Federike Mogerini. Trazi se da se nastavi napredak u primjeni sporazumima koji su vec dogovoreni na predhodnim sastancima. Mediji navode iz sjedista EU,da se moraju ispostovati dalji koraci u normalizaciji odnosa Pristine i Beograda.Danasnjem sastanku Federike Mogerini, ce da posreduje u dijalogu dvije strane.

Printani mediji iz regiona su podsjetili da su se dva predsjednika zadnji put susreli 9. februara, kada je potpisan   vrlo važan sporazum o pravosudju.

Iz kabineta Premijera Srbije putem kontakta sa “sedmom silom” su najavljeni prioriti u daljim razgovorima: “Treba da se što je hitnije moguce formiraju Zajednice srpskih opština”. Mediji takodje  isticu da se Beograd i Priština i dalje medjusobno optužuju za neispunjavanje dogovora.

Najava novog susreta u Briselu je i ta da “Dvije strane treba da razmotre i pitanja iz oblasti telekomunikacija i elektroenergetskog sektora”.

iBalkan.net

dialogu-n-euml-bruksel-n-euml-nshkruhet-marr-euml-veshja-p-euml-r-drejt-euml-sin-euml_hd

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net