Recent Posts

Danas u Luksemburugu: susret “Prijatelja BiH”

luxembourg_01.jpg.688x388_q85_crop_upscalePrvog dana tekuce sedmice, ,Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ministar  spoljnih poslova BiH Igor Crnadak  će prisustvovati u Luksemburgu na neformalnom radnom doručku. Susret je naslovljen sa “Prijatelji Bosne i Hercegovine” i biće održan u gradu i jednoj od drzava, Beneluksa – Luksemburgu.

Po najavi, medija do susreta i inicijative i samu organizaciju radnog doručka, je inicirala prva potpredsjednica Vlade i ministrica spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić. Susret će se organizovati prije sastanka Savjeta za spoljne poslove Evropske unije.

U, Luksemburgu će na pomenutom radnom doručku, između ostalih, prisustvovati, visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federika Mogerini, komesar za evropsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han i ministri spoljnih poslova zemalja članica Evropske unije ( EU ).

“Zbog požara na motoru vraćen je avion sa ministrom Crnadakom i premijerom BiH Novalićem

Avion Austrian Airlinesa, je jutros  poletio iz Vašingtonaali,  nakon 15 minuta leta, sletiti zbog tehničkih problema i  vraćen na aerodrom, javljaju mediji iz Sarajeva.

U avionu su bili ,Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i premijer BiH Federacije Fadil Novalić koji  su se vraćali sa zasijedanja MMF

Brzom i efikasnom reakcijom avion je prinudno spušten, a 50 vatrogasaca gasilo je požar na  aviona”.

iBalkan.net

mladen-ivanić

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net