Recent Posts

Turska, na EP mnogo jača, povratak NBA centra, Enesa Kantera

Okl Okl OKlTurski mediji su prenijeli informaciju da će se Enes Kanter ove sezone  vratiti u okrilje nacionalnog tima Turske i zaigrati na EP gdje u Prvom grupnom djelu se nastupa u Njemackoj”. Ovaj košarkaš će uskoro napuniti 23 godine a rođen je u Švajcarskoj , roditelji su mu se vratili potom da zive u Istanbulu.

Enesa Kantera,   je pronasao Bogdan Tanjević i u jednom visokom i nezgrapnom momka prepoznao vanseriski igracki potencijal  i  sa njim radio vise od dvije godine u  tadasnjem klubu Fenerbahce.

Boša Tanjević ga je tada i uveo u nacionalni tim Turske gdje je debitovao sa 16. godina. Kanter je već nastupao za Tursku na EP 2011. godine, ali se potom povukao iz reprezentacije da bi sad najavio povratak u dres sa nacionalnim grbom. Posto nije imao  ugovorne obaveze sa Fenerbahceom, Enes Kanter se uputio u avanturu zvanu SAD i vec 7. godina igra preko “bare”. Tada su menadzeri umjesali svoje prste i odbili da se Kanter vrati i igra za nacionalni tim Turske. Postao je respektabilno igracko ime u NBA i danas igra za Oklahoma Sity i ove sezone  bilježi prosječno 15,5 poena i 8,9 skokova.

Na, narednom EP, Turska se nalazi u grupi sa selekcijama, Njemačkom, Italijom, Španijom, Srbijom i Islandom.

Nema sumnje da će povratak Kartera u reprezentaciju predstavljati veliko pojačanje ze turski nacionalni tim.

iBalkan.net

enes-kanter-turkiye

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net