Recent Posts

Poruke iz Atine: Grčka ostaje u evrozoni

ee rr ee rrUdarne teme u Regionu juga Evrope su izjave Ministara finansija Grčke Janis Varufakis da “Poigravanje sa Grckom je krajnje antievropski”, ocijenjeno je iz Atine.

“Naš jedini razumni proeuropski odgovor je da provodimo svaki budni trenutak u pokušaju da postignemo častan sporazum”, istakao je grčki ministar.

Mediji su prenijeli da Varufakis, naglasio je da iako Evropska komisija, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond treba da imaju osnovu za svoje zahteve za reformama, prethodni pristup koji bi sve podrazumjevao oštre mjere štednje, ali da one nisu urodile plodom. “Probali smo taj lijek, ali nije delovao”, rekao je Varufakis, a prenose grcki mediji.

U vise navrata, Varufakis je poručio da Grčka ne može jednostavno da se prilagodi nekom postojećem sporazumu o svom dugu, koji neće biti riješeni bez pomoci za njene ekonomske probleme.

“Nećemo se posvetiti ciljevima za koje znamo da ih naša ekonomija ne može ispuniti, zbog politike koju naši partneri neće želeti da sprovedu”, dodao je on, prenosi njemački dnevnik “Frankfurter Algemajne cajtung” (FAZ).

iBalkan.net

domine jj uuu

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net