Recent Posts

Bio i ostao ljubimac mnogih u Turskoj: Roberto Karlos !

jjj jjj jjRoberto Karlos!Mnogi pamte vrijeme koje je proveo kao igrac u Fenerbahceu, njegov odnos prema profesiji u Turskoj je i dalje za svaku pohvalu i ljubimac je miliona navijaca i ljubitelja sporedne stvari na planeti. Kao igrača pamte ga po, brzini prenošenja lopte, fantastičnom šutu i neodbranjivim slobodnim udarcima. Mnogi, u Feneru,  bi da ga vide i kao uspjesnog trener i da  i tako ostavi svoj pečat u svjetskom fudbalu. Ljudi i milioni navijaca u Istanbulu voljeli bi da ga vide kao nasljednika, trenera iz Brazila, Carlos Alberto Parreira ili Zika, koji su bili jako uspjesni i sa Fenerom osvajali šampionske titule.

Kao trener Roberto Karlos, najveći uspjeh u trenerskoj karijeri osvajanje  petog mjesta u prvenstvu Turske sa Sivasporom, u sezonu 2013/2014.

Trenutno, Roberto Karlos  je trener Akhisarspor kluba, sa kojim je daleko od zone ispadanja, ali i od plasmana u Evropu – nalazi se na 11. mjestu turske Toto Superlige.

Željeni domet 42-godišnjeg Roberta Karlosa je, ipak, mnogo dalji nego dobar učinak u Turskoj.

“Moj Cilj mi je da treniram reprezentaciju Brazila.  Znam  da je  dug put ispred mene i zato ne žurim, niti želim da stavljam neki vremenski okvir kada bi to moglo da se dogodi”, izjavio je Karlos za jedan od turskih milionskih dnevnika FANATIK iz Istanbula.

Roberto Karlos, bio je i ka reprezentativac svoje države, i sa Brazilom  je osvojio Svjetsko prvenstvo 2002, Kopa Amerika 1997. i 1999, Kup konfederacija 1997. i mnoge druge trofeje …

Karlo se, oprostio od nacionalnog tima poslije nesporazuma sa navijačima, koji su ga smatrali jednim od glavnih krivaca za eliminaciju sa Mundijala u Njemačkoj, 2006, kada je Brazil u četvrtfinalu poražen od kasnijeg finaliste Francuske.

“Nema ljutnje i nezadovoljstvva sa moje strane kada je u pitanju reprezentacija Brazila. Sve što sam doživio igrajući za nacionalni tim bilo je neverovatno, čak 14 godina sam bio reprezentativac i osvojio mnoge trofeje. Entuzijasta sam po pitanju povratka u selekciju Brazila jednog dana”.

Za, turske medije je Roberto Karlos je izjavio da  kao trener bi volio da dostigne, znanje , kakav je imao i bio Marija Loba Zagala sa kojim je sarađivao u prošlosti.

Roberto Karlos, bi svakako volio da sa klupe predvodi i veliki klub iz Istanbula, Fenerbahce sa kojim je osvojio titulu prvaka Turske. Mediji su na kraju napisali da je kao velika zvjezda kraljevskog tima Reala iz Madrida kada je stigao u Fener, u 48 sati prodato 150.000 dresova “ljubicasto-zute” boje, sto do sada u Istanbulu nije zabiljezeno u analima. Broj “3”, Roberto Karlos se i dalje probaje medju navijacima Fenerbahcea i mozda cekaju njegov povratak u kljub, ovaj put kao prvog trenera.

iBalkan.net

kkkk kkk kkk

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net