Recent Posts

Poruke iz Banja Luke za brige u regionu …

Doboj  lllAlarm ili “probni balon” je poruka koja je poslata iz Doboja.” Krajem aprila donijecemo Rezoluciju koja će se baviti pitanjem samostalne i slobodne Republike Srpske”izjavila je  Željke  Cvijanović premijerka R.S.

Prvi radni susret, dva premijera RS-a, Željke  Cvijanović i premijera Federacije BiH Fadila Novalića. Sastank  imao je za cilj da se razgovara o saradnji dvije entitetske vlade i radu na određenim zajedničkim pitanjama.

Željka Cvijanovićeva je, ponovila da SNSD poštuje organizaciju Bosne i Hercegovine, onakva kako je definisana Dejtonskim sporazumom.

Na kraju susreta u Doboju, istakla je da će se uskoro odrzati stranački skup o definisanju pozicija o pojedinim pitanjima, što je SNSD uvijek radio kada je riječ o evropskim integracijama i ostalim pitanjima.

Pitanja medija su bila, da li će lider SNSD Milorad Dodik biti jedini kandidat za predsjednika stranke? Cvijanović, je navela da je otvoren proces kandidovanja, pa ako neko bude predložio drugog kandidata svako će biti dobro došao da bude u trci.

Premijer Novalić rekao je da dvije vlade rade na harmonizaciji svojih odnosa.

“Problemi koje imamo su isti, pa bi i rešenja mogla biti ista. Dva izvora mogu ponuditi više rešenja, zaključili smo da je bitno i harmonizovati sastanak sa MMF-om i njima olakšati posao, jer mi smo još uvijek prinuđeni na podršku MMF-a”, kazao je Premijer Novalić.

iBalkan.net

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net