Recent Posts

Vučić, hitan poziv Dodiku i Bosiću na konsultacije u Beograd

na na sa daPotres koji je stigao iz manjeg bh. entiteta, da lideri iz Banja Luke pozivaju na “Rezoluciju o samostalnosti van okvira BiH” i to na reakciju Aleksandra Vučića, popratili su svi vazniji printani i zvucni mediji iz Regiona. Poziv Vucića na konsultacije Milorada Dodika i Mladena Bosića u Beograd, djeluju kao “ŠOK TERAPIJA” bez obzira, da li zemlje regiona idu brže i snažnije u ekonomske integracije koje su u interesu svih, pisu printani mediji.

Milionski dnevnik SABAH iz Istanbula prenio izjavu Vučića u cjelini zbog   poziva  Dodiku i Bosiću na konsultacije u Beograda, “Sami, odvojeni i posvađani bićemo mala i beznačajna tržišta, s umirućim ekonomijama, politikama prošlosti, a ne budućnosti. U političkom smislu nije nam potrebno bratstvo i jedinstvo, ali nam je potrebna racionalna i odgovorna, bliska saradnja na svim poljima, od izgradnje infrastrukturnih projekata do zajedničkog izlaska na treća tržišta”.

Turski mediji kao upozorenje isticu, da Vučić govori o unapređenju odnosa Srbije i BiH, i ocjene da konsultacije u Beogradi, imaju za cilj da se zna da, Bošnjaci, Srbi, i Hrvati, stoljecima žive na Balkanu, a ni u budućnosti neće moći jedni bez drugih, i da će za sve biti bolje da to razumiju i povlace sami u sebe i da postoje “neke usijane glave” u manjem bh. entitetu, po sebi djeluje zastrasujuce, kaze se u mediskim izvjestajima iz Istanbula.

Pitanje koje se postavilja prvom lideru iz Brograda je da li će se pojaviti u Srebrenici,  ove godine,  dvije decenije od genocida i zločina srpskih snaga nad Bošnjacima, Turski mediji su prenijeli doslovno rijeci Vučića da “osuđuje taj užasni zločin i da poštuje svaku žrtvu”, ali da je još rano govoriti o “konkretnim političkim manifestacijama”.

“Uostalom, predsednik Boris Tadić je već bio u Srebrenici”, kazao je Aleksandar Vučić, a premio ugledni milionski dnevnik SABAH.

iBalkan.net

zajedno u bg 1

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net