Recent Posts

Erdogan iz Ankare, Mediji su odgovorni za smrt tužioca

ankara desaTurski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, danas je još jednom oštro kritikovao predstavnike pojedinih medija, uz optužbu da su saučesnici u ubistvu tužioca u Istanbulu koje se desilo prije 10. dana.

Preko, sluzbi u konatktu sa “sedmom silom”, Turska vlada je oštro odreagovala na objavljivanje fotografija na kojima je tužilac Mehmet Selim Kiraz,  prikazan sa pištoljem prislonjenim uz glavu. Iz tog iz razloga tada je privremeno blokiran pristup nekim drustvenim mrezama.

Predsjednik Republike, Erdogan, u više navrata kritikovan je od pojedninih medija da zbog ugrožavanja slobode, tokom više od jedne decenije koliko je na vlasti u Turskoj, i da  optužioje  neke novinare da su “ubice i lopovi”, prenose agencije iz Istanbula.

“Medijska udruženja koja su otvorila svoje stranice i ekrane za terorističku propagandu saučesnici su u ubistvu našeg tužioca”, ovo je kazao Erdogan u svom redovnom ovonedeljnom obraćanju predstavnicima svojih oficijelnih kandidata AK partije pred naredne parlamentarne izbore u junu u palaci u Ankari.

Erdogan je poručio da snažno osuđuje medije “koji su na strani terorista”, a rekao je da su neki od ljudi koji se izdaju za novinare, zapravo “teroristi”. Tajip Erdogan je ranije naglašavao da Turska ima “najslobodnije medije na svijetu”.

iBalkan.net

kkk sss aaa

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net