Recent Posts

BiH uz Makedoniju, prva u Evropi po nezaposlenosti …

biroi za nezaposlenePodacima do kojih su dosli mediji u Regionu Balkana,  protekle godine, Makedonija je imala 27,6 odsto nezaposlenih, a BiH je na drugom mjestu sa svega 27,5 odsto.

Podaci bi bili i losiji da u pomenute dvije zemalje nije  broj nezaposlenih neznatno i smanjen. Makedonija i BiH su i dalje znatno iza ostalih drzava u regionu. Broj nezaposlenih lica je smanjena i u Crnoj Gori i Srbiji, dok se u Hrvatskoj i Sloveniji povećala stopa onih koji su ostali bez posla. Stopom nezaposlenosti od 18,3 odsto prošlu godinu završila je Hrvatska, a Crna Gora sa 18,1 odsto, dok je stopa nezaposlenosti na kraju prošle godine u Srbiji bila 16,8 odsto.

Dosta manju stopu nezaposlenosti na prostoru jugoistoka Evropea  na kraju protekle godine imala je Slovenija a ona je  prema utvrdjenim anketama, iznosila 9,6 odsto.

Nezaposlenosti u EU, (stanosne dobi od 16 do 64 godine) na kraju predhodne. godine imala je Njemačka – 4,9 odsto, dok je najveća nezaposlenost bila u Grčkoj – čak 25,7 odsto. Na kraju, prosjecna stopa nezaposlenosti u EU 2014. godine iznosila je 9,8 odsto.

iBalkan.net

nema posla ttt

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net