Recent Posts

POLİCİJA PUSTİLA OSUMNJIČENE-FENERBAHČE I DALJE NE IGRA

FE-NER

Ni nakon pet dana  turska policija nije uspjela da nadje i privede  napadače koji su  pucali  u subotu na autobus u kojem su se nalazili fudbaleri Fenerbahčea i ranili vozača .

Naime,Turska policija danas je pustila iz pritvora  dvojicu osumnjičenih za ovaj napad uslijed nedostatka dokaza. Advokat dvojice  oslobodjenih je izjavio da nije bilo nikakvih dokaza protiv njegovih  klijenata a cak ni puska koja je pronadjena nakon obrade je utvrdjeno da nije koristena u ovom napadu, odnosno,  oružje se  ne poklapa sa čahurama na mjestu zločina.

Nakon pustanja na slobodu Nihad S. i Emrea A. su turskim novinarima izjavili da su  cjelo vrijeme  pritvora i saslusanja tvrdili da su nevini i da su na drustvenim mrezama komentarisali kao i mnogi drugi o oruzanom napadu na autobus sa fudbalerima Fenerbahčea. İnace su njih dvojica u rodbinskim odnosima pa su  cesto razgovarali mobitelima. Navijaci su Trabzonsporta ali ne mrze Fenerbahče,

Medjutim javni tuzilac  Trabzona  Akçı je za Huriyet  izjavio : “Javno tuzilastvo je vec ulozilo zalbu na ovu odluku policije o pustanju na slobodi osumnjicenih Nihada S. i Emrea A. Medjutim, sto se tice puske-sacmarice, javno tuzilastvo nema podatke o balistickoj obradi oruzja. Pa se pitam da li je tu pusku njihov advokat  nasao… Ne zelimo da ulazimo u nikakve medijske ni druge polemike. Sve radimo da se sto prije rasvijetli ovaj nemili dogadjaj.”

Fenerbahče klub  je saopštio da neće igrati dok se ne riješi slučaj oružanog napada na njihov tim i  ostaju pri svom stavu  da bi bio pravi fijasko ukoliko se prvenstvo nastavi bez Fenerbahčea  koji je trenutno  drugoplasirana ekipa  na tabeli.

iBalkan.net

 

 

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net