Recent Posts

Turska paralizirana nestankom elektricne energije

elektVeci dio Turske ostao je bez električne energije, a sumnja se da je uzrok problem na dalekovodima. Prema prvim direktnim informacijam, do kojih je dosao regionalni portal: iBalkan.net čak 30 velikih gradova nalazi se u mraku. Aerodromi su u kolapsu, s obzirom da su bez struje ostali i kontrolni tornjevi.

Veliki dio Istanbula i nekoliko drugih turskih gradova u oblasti oko Mramornog, Egeyskog, Crnog i Sredozemnog mora, ostali su bez struje praktično u isto vreme, navodi iBalkan.net , a do isključenja je došlo zbog problema u distribuciji.

Bez struje je više od 30 gradova, među kojima su Istanbul, Ankara, Bursa, Izmir, Antalija, Adana i drugi.  Strujni kolaps se  dogodio u 10:35 minuta po lokalnom  turskom vremenu. Tada je 11 od 16 radara na aerodromu u Istanbulu onesposobljeno, nakon čega je struja nestala i u metrou.

Premijer Turske Ahmet Davutoglu je ukazao na mogućnost da je nestanak električne energije zapravo teroristički napad, da ništa nije isključeno i da je povodom istrage ovog događaja formiran i krizni štab.

Sa sigurnoscu ne mogu nista da potvrdim. Ima glasina da je jedna elektrana ispala iz sistema i izazvala domino efekat”, niti da li je u pitanju hakerski napad. Jedino vam mogu reći da ispitujemo sve potencijalne uzroke – rekao je ministar energetike Taner Jildiz, prenio je iBalkan.net.

Veci dio Turske je dobio napajanje elektricne energije.

iBalkan.net

551a7596-8f50-4241-bfea-1fc5b0094cfb-150331036-1-mn-718x446

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net