Recent Posts

Drama u ”kući pravde” u Istanbulu, teroristi ubijeni,državni tužilac podlegao ranama

Mehmet-Selim-Kiraz-2

Turski mediji navode iz izvori bliskih klinici, da je teško ranjeni  drzavni Tužilac Mehmet Selim je   podlegao  povredama. “Preminuo je kad je stigao u bolnicu. Dali smo sve od sebe da ga spasemo”, rekao je zvaničnik iz bolnice “Florens Najntingejl”, prenose agencije i prinatani istanbulski mediji.

Smrt tužioca potvrdili su i turski šef diplomatije i premijer.

Šef istanbulske policije Selami Altinok rekao je da je sve učinjeno da se otmičari ubjede da se dobrovoljno predaju. Altunok je istakao da je policija pregovarala sa otmičarima šest sati prije krvavog kraja.

Dvojica radikalnih ljevičara upali su ranije danas u sud i zarobili javnog tužioca Mehmeda Selima Kiraza dok je rješavao slučaj petnaestogodišnjaka Berkina Elvana, koji je nastradao  nakon policijskog napada suzavcem 2013. godine.

Pisani turski mediji prenose,  da su teroristi dali tužiocu rok do 15.36 po lokalnom vremenu da saopšti identitet policajaca za koje   se sumnja  da stoje iza ubistva Elvana, ili će biti ubijen.

İzmedju ostalog  zahtjevali su  i “javno priznanje” odgovornih policajaca.

Specijalne policijske jedinice su nakon saznanja, o teroristickom napadu, upale u zgradu suda i evakuisale sve ljude iz nje.

Prema policiskim izvjestajima,kako prenose turski mediji , iz suda se  čulo nekoliko pucnjeva, ali  se jos  ne zna kako su napadači unijeli oružje uz brojne sigurnosne prevencije  ”kuce pravde”.

Napadači su na drustvenim mrezama postavili fotografije na kojima se vidi da jedan od napadača drži pištolj na čelu tužioca Kiraza.

Poslije ucestalih teroristickih  napada, ljevicarska organizacija DHKP/C je  stavljena na listi terorisrickih organizacija 2001 god. od srane SAD,Evroppske unije i Turske.

iBalkan.net

551aa919-8008-494c-bc58-5d51b0094cfb-turski-specijalci

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net