Recent Posts

Aleksandar Vučić: Koriste, Šešelja da bi nas kaznili

Region, prati nova desavanja oko Vojvucicislava Šešelja i Haskog Tribunala i reakcije iz Beograda.Ocjene koje je dao, Premijer Srbije Aleksandar Vučić su da negde, neko je pogrešno izračunao da je lider Srpske radikalne stranke je,faktor koji može da uzdrma njega i Vladu Srbije, pa je počeo da ga koristi kao strašilo iz kutije.

“Za, Beograd nema tu ni prava ni pravde, a nema, nažalost ni Vojislava Šeselja. Ima samo pogrešnih pokušaja da se kazni Vlada Srbije, i njena politika”, ocjenio je Vučić u medijima iz Beograda a  povodom odluke Tribunala da se Šešelj vrati u Hag.

Prema ocjeni Vučića, cjelom Balkanu, poslije svega što je doživio, potrebna je politika otvorenih karata, jasna i nedvosmislena.

Vucic, je dodao da on i Vlada Srbije upravo takvu nedvosmislenu politiku imaju namjeru i da sprovode.

“Ova (otvorena, jasna, nedvosmislena politika) je naša legitimacija i mogu svakome, u svakom trenutku da je pokažem bez ikakvog straha. Nemam namjeru da je krijemo, … pošto sam dobio na izborima. Zato danas, mogu mirno da poručim i drugima da prestanu da se kriju iza kutija i u kutijama, već da izadju pred gradjane Srbije i kažu šta hoće od njih”, rekao je Vučić.

Mediji, u regionu a narocito ovi u Istanbulu, premose cesta reagovanja Premijera, Vucica i navode,” da po njemu Beograd, ima samo jednu važnu i veliku obavezu a to je da očuva stabilnost, obezbjedi nastavak ekonomskih reformi i poštovanje političkih sloboda …

“Svaka odluka koju budemo donosili, a neće biti nemoralna kao sve političke odluke Haškog tribunala, imaće za cilj samo jedno, očuvanje stabilnosti u našoj Srbiji i ništa više”, kazao je Vučić u vlastitom tekstu pod naslovom “Koriste Seselja da bi nas kaznili”, a prenio je dnevnik RADIKAL iz Istanbula.

iBalkan.net

Zatvor

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net