Recent Posts

Hit za turiste u Regionu, albanske plaže

Albania_triple_bunker

Kada je u pitanju, gdje ce se ljetovati, ove sezone,za tursite širom Regiona, Turska je i dalje prva na listi zelja ali kao HIT destinacija dolazi Albanija. Da li su “ludi” za albanskom obalom, ali statistika pokazuje da je u poslednje dvije godine porastao broj onih koji su se odlučili za ljetovanje u ovoj zemlji. Jedan od razloga je to što je Albanija značajno podigla kvalitet ponude, a cijene su prilično niske – 25 evra u sezoni za polupansion u hotelu sa četiri zvezdice.

Potražnja za aranžmanima za Albaniju definitivno je povećana, ali ona je blizu ozbiljnih destinacija. Ranije je bilo od 50 do 100 ljudi koji su odlazili tamo, a sada ih ima oko 500. Albanija nije isto što i Kosovo. Kada je riječ o prijavama, bilo ih je manje, ili ih nije bilo uopšte, za razliku od Hrvatske. Niko se nije javio da kaže da je pretrpio neko nasilje ili doživeo neprijatnost, bila je prica uposlenika turisticne Agencije ZENIT iz Istanbula.

Ima dosta onih koji ne mogu  ni da pomisle da ljetuju u ovoj zemlji a  koje ne zanima prvenstveno iz  političkih razloga.

– Turske agencije,prate trendove konkurencije sa Balkana i vidimo da sve ima vise aranžmane za Albaniju, ali mnogi turisti se i samostalno organizuju – kaže Fadil Dizdar. – Poslije beogradskog Sajma turizma, kada sam bio sa nasom Agencom bilo je uplata za ovu zemlju. Nije neki broj, ali prodato je nekoliko stotina aranžmana, što je veliki pomak u odnosu na prošlu godinu.

Drač i dio oko njega imaju veliki broj novih apartmana, obala je lijepa ali urbanistički neuređena – objašnjava naš sagovornik. – Zato južni dio obale, oko Sarande, ima predivne plaže. Van pansionske cijene su kao i ranije niske.

Ipak, većina turista, jer  provjerili smo  na licu mjesta ,oni koji su odlazili na odmor u Albaniju došli su s pozitivnim utiscima, naročito jer tamo dobro poznaju engleski jezik.

iBalkan.net

bunker_in_albania

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net