Recent Posts

Ankara, odobrila izručenje, Duška Dabetića, koji se tereti za ratne zločine

sirp-savas-suclusu-antalya-da-yakalandi

Zvanicna,Ankara odobrila je da se izruči BiH Duška Dabetića, koji se tereti za ratne zločine .

Zahtjev Bosne i Hercegovine pravosudni organi Turske, danas su odobrili izručenje Duška Dabetića koji se tereti za ratne zločine u BiH, potvrdil  Ministarstvo pravde BiH.

Tehničke detalje İ realizaciju ekstradicije, dogovara Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH u saradnji s Interpolom u Ankari.

Prema pisanju medija u Turskoj, Policijska uprava Antalije uhapsila je Dabetića po Interpolovoj međunarodnoj potjernici dok je boravio u tom gradu.

Milionski istanbulaki dnevnika Hurriyet , kaze da je policija u Antaliji zaduzena za borbu protiv terorizma, Dabetića je privela za vrijeme njegovog boravka u ekskluzivnom hotelu u tom gradu na turskom primorju, a potom je izdat i nalog za njegovo hapšenje i stavljanje u pritvor.

Dabetić bice isporučen vlastima Bosne i Hercegovine na dalje procesuiranje po optužnici za ratne zločine .

Bosanski Srbin, ratni zločinac po İnterpol crvenoj poternici, tražen je u  svim zemljama  a uhićen je u  hotelu u Antalji dok je bio na odmoru.

U septembru 2012. godine Kantonalni sud Sarajevo izdao je naredbu za hapšenje i ekstradiciju Dabetića zbog sumnje da je tokom rata počinio zločin protiv civilnog stanovništva.

ibalkan.net

sirp-savas-suclusu-antalya-da-tatilde-yakalandi

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net