Recent Posts

Ko ostavi cigarete dobija novi automobil

28492746

Neobicna kampanja  u borbi protiv pusenja ovih dana bice pokrenuta u Turskom gradu Tekirdağ, pod sloganom ”KAO DA SAM OSTAVİO”. Levent Kilic ,Guverner oblasti Çorlu pripada grad Tekirdağ na Crnom moru, najavio  je  pocetak kampanje protiv pusenja u trajanju od godine dana.

Kampanja pocinje 01.04.2015 a zavrsice se 15.04.2016.godine

Svi ucesnici u akciji prestanka pusenja imace jednu jedinu obavezu da mjesecno uplacuju svakog Prvog, na racun koji ce opstina otvoriti na njihovo ime i iznos od 50 TL/oko 15 eura/.Nakon godinu dana svi ce svoje uplacene novce moci da dobiju nazad a bice organizovano izvlacenje sretnog broja bankovnog racuna sa bogatim fondom nagrada.  Najsrecniji izvuceni broj dobija Prvu  nagrada  a to je novi auto dok  jos 50 ucesnika dobice poklone u  bijeloj tehnici.

Kao poticaj akcije, bice i izvlacenje sretnih brojeva svaka 3 mjeseca a nagrade ce biti manji kucni aparati.

Guverner Levent Kilic je istakao tri primarna cilja ove kampanje.

– Prvi primaran, cil je  stvaranje svjesti o stetnosti pusenjea i samog duhana.

– Drugi, cilj je stvaranje kolektivne odgovornosti a samim tim i  aktivno ucesce u edikukaciju mladih o zdravom zivotu i mogucnostima poboljsanja standarda mladih i kvalitetu njihovih zivota.

–  Treci, cilj je da uz aktivno ucesce drzavnih i privatnih bolnica, svi oni koji bi htjeli prestati pusiti imaju  maksimalnu podrsku i ambulantno lijecenja istih.

Posebno treba istaknuti da u akciji mogu ucestvati svi gradjani Turske:Kopletan novac koji bude ostvaren od  kamate na ulozena srestva na kraju bice dodjeljen u vidu stipendija za studente.

ibalkan.net

209202

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net