Recent Posts

Rekord u proizvodnji kućnih aparata u Turskoj

495335799
Uporedjujuci period od 1959. godine, kada je proizvodnja kucnih aparata u Turskoj bila u povoju, proizvedeno je samo 15 veš mašina,
danas je situacija takva da se  samo u minuti proizvodi 90 kućnih aparata.
Prema podacima iz Udruženja proizvođača kućanskih aparata, ovaj se sektor povećao za tri procenta u odnosu na prethodnu godinu. U istom vremenskom periodu, izvozne aktivnosti su povećane za pet posto.
Turska skupa sa 22,5 miliona proizvedenih uređaja, turski sektor proizvodnje kućanskih aparata doveo  je na samom vrhu Evrope.
U zadnjih deset godina, proizvodnja je porasla za 100 posto. Sam proizvodni sektor raste u prosjeku za 6 procenata godišnje. Cilj je da do 2023. godine, kada se obilježava 100 godine od osnivanja Republike, postigne  proizvodnja od 40 miliona uređaja.
Ovo je rezultat i haotične ekonomske organizacije u svijetu. Kućni aparati se proizvode zbog ljudskih potreba u kući, ne zbog kapitala i zarade, a sad je to obrnuto. Uticajne i neodgovorne države su obezbedjivale tržišta za takvu megalomansku proizvodnju, mnogo veću od potreba prirodnog tržišta. Tako su uticajni sticali saveznike, ali i ogromnu zaradu, iskorišćavajući jeftinu proizvodnju, sa jedne strane, i svoj uticaj na tudjim tržištima. Otuda krize i suprotnosti u svetu, otimanje svega …
iBalkan.net
6827

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net