Recent Posts

Prvog dana Proljeca Twitter slavi 9. rođendan

images24-720x340

Prvi tweet je objavljen prije tačno devet godina. Sve ostalo je, kažu, povijest. Naime, na današnji dan, 21. marta 2006. godine, suosnivač ove društvene mreže Jack Dorsey objavio je prvi tweet i od tada je sve krenulo.

Današnji Twitter je najprije nosio naziv “Twttr” koji se odnosio na mrežu namijenjenu za slanje (i čitanje) poruka do 140 karaktera koje su prema imenu mreže nazvane tweetovima. Međutim, ova društvena mreža zvanično je pokrenuta četiri mjeseca nakon prve objave kada je i dobila sada prepoznatljivo ime.

Oko 288 miliona osoba koristiti usluge Twittera svakog mjeseca, a dnevno se objavi oko 500 miliona tweetova, što ovu društvenu mrežu čini drugom najpopularnijom na svijetu. Očekivano, Facebook zauzima prvo mjesto sa  oko 900 miliona osoba koje se prijave svakog mjeseca.

I naš web portal posjeduje svoj Twitter profil koji možete pratiti na svom linku.

U nastavku pogledajte koji su to najviše praćeni Twitter profili.

1. Katy Perry (Američka pjevačica trenutno je na vrhu najviše praćenih profila s 54,2 miliona sljedbenika. )

2. Justin Bieber (Teen pop zvijezda je ‘za petama’ Katy Perry sa 52,7 miliona sljedbenika.)

3. Barack Obama (Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država ima 44 miliona sljedbenika. Obama je prvi američki predsjednik koji je osvojio izbore uz pomoć specifično ciljane kampanje na društvenim mrežama)

4. Lady Gaga („Mala čudovišta“, kako Lady Gaga naziva svoje fanove, omogućili su pjevačici da se nađe na 4. poziciji najpraćenijih sa 41,5 miliona sljedbenika.)

5. YouTube (Iznimno popularni video site ima 43,4 miliona sljedbenika na Twitteru. )

6. Taylor Swift (Američka country-pop kantautorica i glumica ima 41,7 miliona sljedbenika, a ona prati tek 125 profila)

7. Britney Spears(Pjevačica i trenutno zvijezda Las Vegas Residencyja ima 37,9 miliona sljedbenika.)

8. Rihanna(Zanosna pjevačica ima 36,2 miliona sljedbenika na Twitteru, a i jedna je od najviše praćenih slavnih ličnosti na Instagramu. )

9. Instagram (Društvena mreža nalazi se na impresivnom devetom mjestu da sa 33,7 miliona sljedbenika. )

10. Justin Timberlake(JT ima 33 miliona sljedbenika, što ga čini najviše praćenom muškom pop zvijezdom nakon Justina Biebera.)

iBalkan.net

Katy-Perry

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net