Recent Posts

Stabilan Balkana najvažniji je za Beograd

Aleksandar-Vucic-3 (1)

Srpski Premijer Aleksandar Vučic kazao je da je razgovarao mnogo puta sa rukovodstvom BiH o toma kako smanjiti carinske barijere, kazavši da smatra da je dobra ideja izgradnja zajedničkog graničnog prijelaza.

 “Svima nama treba što manje granica i prepreka”, naglasio j Vučić.

Sam je ustvrdio da je Srbija spremna za uklanjanje svih prepreka i da je uvijek spremna za unapređenje života, trgovine i zajedničkog rada.

“Licno ja i Beograd smatramo da je to u interesu svakog građanina, bilo da je to Bošnjak, Srbin, Hrvat ili pripadnik bilo koje druge nacije”, kazao je Vučić.

Gostujuci na jednoj TV stanici u Bosni i Hercegovini kazao je da je, Srbija spremna da u tome bez ikakvih ograda učestvuje kao i u brojnim infrastrukturnim projektima, uz ocjenu da su ti projekti od presudnog značaja za sve na ovim prostorima.

“Mi  Bosnu i Hercegovinu kao država  poštujemo – RS volimo – i nijedno ni drugo ne krijemo i otvoreno to govorimo na svakom mjestu…Licno mislim da je to pošten, iskren, odgovoran i ozbiljan odnos”, kazao je Vučić, odgovarajući na pitanje kako Srbija vidi BiH.

Vučić  je rekao da Srbija želi što bliže odnose sa RS, a isto tako i sa BiH.

Premijer je dodao, da poslije 25 teških godina moramo da se okrenemo na to da odnose unapređujemo, jer moramo da razmišljamo o onim generacijama koje dolaze.

Pitanja u vezi sa pominjanjem eventualnog stvaranja trećeg, hrvatskog entiteta i da li to predstavlja, kako neki kažu Pandorinu kutiju, ili sa druge strane da bi to bio doprinos stabilizaciji prilika, Vučić kaze: “Srbija poštuje Dejtonski sporazum, Beograd poštuje svaki dogovor tri konstitutivna naroda”.

Aleksandar Vučić je kazao da Beograd ne želi da na bilo koji način da narušava unutrašnje odnose u BiH.

“Za nas stabilnost na cijelom zapadnom Balkanu,  najvažnija za Srbiji i za Beograd”, kazao je Vučić i da je uloga Srbije da bude stabilizujući faktor na svakom mjestu.Ponovio je potrebu izgradnje infrastrukturnih projekata, navodeći da je zato o pruzi Sarajevo – Beograd razgovarao i sa članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i ljudima koji vode RS.Na kraju je dodao da su to stvari koje bi podizale privrede i približavale ljude.

iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net