Recent Posts

SAVJETİ ZA ODRZAVANJE ZDRAVLJA I LJEPOTE POMOCU SVJEZEG BILjA

fitoterapija-neplodnost-lecenje-biljemPrije nego što počnete da uzimate neki industrijski lek, probate svoje manje  zdravstvene tegobe  izliječiti na prirodan način.

1.Pijte što više tečnosti tokom dana, a u to ubrajamo  nezaslađene čajeve. Dodajte 2 do 3 kašičice bilja omiljenog čaja i pustite da stoji nekoliko minuta.

Za zdravlje cijelog organizma se preporučuje čaj od koprive. Kopriva sadrži minerale koji će pomoći u održavanju zdravlja i ljepote kože. Čajeve, kao ni vodu, nemojte u prekomjernim količinama piti u večernjim satima kako bi vaš san ostao spokojan i kvalitetan.

2.Osvjezite lice stavljajuci listove zalfije,Svježi listovi žalfije su najbolji izbor za osvjezenje lica.  Umočite ih u maslinovo ulje i nanesite na kožu. Osim zalfije mozete koristiti i neke druge biljke, koje mogu biti korisne,izmedju ostalih to  su majčina dušica i hajdučku travu.

Možete nasjeckati 1 šoljicu svježeg bilja i pomešati sa 1 šoljom maslinovog ulja. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Uklonite s vatre, pustite da se ohladi i nanesite na željene dijelove tijela.

3.Alge će podmladiti suhu i osjetljivu kožu. Takođe će spriječiti nastanak iritacija i svraba kože. Najbolje je da napravite kupku sa algama.

U velikom loncu kuhajte 2 do 4 kašike sušenih algi oko 15 minuta. Napunite kadu sa vodom i dodajte alge. Ostanite  u kupki oko 20 minuta. Možete dodati 2 do 3 kapi omiljenog eteričnog ulja.

iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net