Recent Posts

KOLUMNA

OTKACENI TELEFON

( Eksluzivno za portal iBalkan.net iz Njemačke) Piše: Osman DŽIHO

osman_dziho_294231119Republika Smiješna putuje svijetom. Već su otvorena “predstavništva” u Njemačkoj, Francuskoj, Danskoj, Belgiji, Holandiji, Švedskoj i Norveškoj. Republika se predstavila u Španiji, u Americi, Los Angelesu, San Francisku, Hollywoodu, Chicagu, New Yorku.. Republika Smiješna je doprla do daleke Australije. 


U planu je otvaranje sjedišta Republike Smiješne na Ravnicama kod Mostara.


Da je humor jedan od vrlo bitnih faktora u životu svakog čovjeka, u prilog tome govori činjenica da je u Evropi puno lakše doći do posla ako u svojoj biografiji napišete da ste čovjek “sa humorom”. U liječenju psihosomatičnih i posttraumatskih tegoba ljekari sve češće “propisuju” dozu humora dnevno, slično kao što je rahmetli dr. Himzo Polovina u svom tretmanu liječenja pacijenata koristio muziku. Prema tome za oslobađanje od stresa, anoksije i sličnih psihičkih tegoba, jedna doza “Republike Smiješne” dnevno. Biće dovoljno, garantujem vam iz ličnog iskustva.

Na promociji Republike Smiješne u Kelnu, u februaru ove godine razgovarali ssmo sa Džihom o njegovim daljnjim planovima i idejama i usput upitali: “A šta je sa Mirsadom?”. Nasmijao se i rekao im: “Pogledajte emisiju Hayat production show u utorak”.
I stvarno: “Mirsada is back”. U emisiji TV Hayat, Mirsada je postala zastitni znak ove emisije. Emisija je rado gledana širom svijeta. Pogotovo otkad se na kablovskoj televiziji širom Evrope može abonirati program TV Hayat, i naravno putem satelita.

Prema tome: Republika Smiješna je svugdje gdje ima Bosne i Hercegovine i Bosanaca i Hercegovaca. Republika Smiješna ima svoje poklonike i protivnike, naravno. O njima nećemo ovom prilikom. Pet godina je i više, od kako Džiho objavljuje svoje kolumne u Expressu, a njegove tekstove, koje objavljuje na blogu u „Dnevnom avazu“, do sada je posjetilo više od 300.000 posjetilaca.
Od septembra ove godine TV Hayat u emisiji “Hayat produktion show” redovno prikazuje Džihine priloge: “Mirsada – Otkačeni telefon”. Nije potrebno ni napominjati da je ova emisija postala jedna od najgledanijih u BiH i širom svijeta zahvaljujući satelitskom programu TV Hayat. “Otkačeni telefon” je jedna novina i osvježenje na TV programima u BiH. Samo nakon tri emisije već se nadugo i naširoko prepricavaju Mirsadine telefonske zgode i nezgode, posebno prilozi “Harmonika” i “Kenjac”. Predviđeno je prikazivanje “otkačenog telefona” u dvanaest emisija tokom ove jeseni, a na osnovu pokazanog interesovanja gledalaca, za očekivati je da će “otkaceni telefon” potrajati duže vremena.

P.S. Osman Džiho je rođen 14. novembra 1963. godine. u Mostaru u Bosni i HercegoviniHumorom se počeo baviti u srednjoj školi, a svoje prve nastupe na TV i radiju imao je 1986.Humorističkim nastupima obišao je planetu nekoliko puta i nastupao u više od 50 država. Imitirao je poznate javne ličnosti, predsjednike susjednih država itd. Za humoritički rad dobio je brojne nagrade i priznanja. Od emisija izdvajamo: Halo Mirsada, glupačo jedna,Međunarodna audicija, Balkanska metastaza, Halo Mirsada, Puko frajer na mene, Živio pakt, Džnn show, Kravlje ludilo,15 godina zajedno – Halid Bešlic i Osman Džiho,Nasljednik,Pajdo i Horo,Ragib Nagib,Otkačeni telefon (TV emisija i DVD)Također je objavio i četiri knjige: “Živio Humor” , “Republika Smiješna” , “Na Drini korupcija” i “Vakcina protiv mrznje”. Autor je projekta “Otkačeni telefon” i radio je preko 100 skečeva. Kolumne za bh. magazin “Express” piše deset godina, te četvrtu godinu snima serijal o uspješnim ljudima

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net