Recent Posts

DIJALOG SA ALBANCIMA KLjUCAN ZA EVROPSKI PUT SRBIJE

VUCIC, STEFANOVIC, FILIPOVICVučić je rekao da vlada čini sve što može da bi napredovala na evropskom putu Srbije i otvaranju poglavlja u pregovorima sa EU, ali da laži nema – najvažnije po tom pitanju je dijalog sa Albancima na Kosovu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na godišnjicu pogroma srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, da politika Srbije i Srba na KiM mora da bude zaštita naših nacionalnih interesa, razvoj srpske privrede, a ne nasilje.

– Mi mora da to završimo na način kako bi neko želio, nikad nam niko ne bi govorio o medijima ili drugim pitanjima, ali pošto se to nije završilo onako kako su neki željeli, onda se izbacuju druge teme – rekao je Vučić u Beogradu.

Srpski Premijer je ponovio  da je Beograd na evropskom putu i da je to strateško opredjeljenje Srbije, ali da ne može da prihvati da se Albancima, na primer, preda sve na Gazivodama.

– Mi znamo da je 24 odsto Gazivoda na teritoriji centralne Srbije, a treba da im damo svu vodu, da se Srbi s Kosova ništa ne pitaju… Neću i ne dam – rekao je Vučić.

Upitan da li bi Srbi trebalo da se vrate u kosovske institucije, Vučić je rekao da to ne bi bio problem, ukoliko Albanci ispune koalicione uslove .

“Mi hoćemo u kosovske institucije jer bismo imali bolji pregled igre i uticaj, želimo da razgovaramo sa Pristinom, ali ne možemo da uđemo u kosovske institucije prije nego što sprovedu  ono što su obećavali  ili  to ne  urade”, rekao je Vučić.

Ponovio je da Vlada Srbije u ovom sastavu neće uvoditi sankcije Rusiji.Prema njegovim riječima Srbija mora da razvija i jača srpsku privredu i to je  mogućnost za opstanak našeg naroda u južnoj pokrajini.

iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net