Recent Posts

AKO SE RUKUJEM SA ASSADOM ONDA KAO DA SAM I SA HITLEROM I MILOSEVICEM

28129663

Na sjednici Zastupnickog kluba Partije Pravde i razvoja u Ankari premijer Ahmet Davutoglu zestoko je reagovao na izjavu Americkog sekretara John Kerrya u Vasingtonu da ako se zeli postici mir u Siriji mora razgovarati sa Basar al Assadom.

Ako su progonili svoj narod, , ako idete s kemijskim oružjem na svoje ljude. , mi dižemo glas i nikad necemo biti na strani tlačitelja ,rekao je Davutoglu.

– Ukoliko sjednete i rukujete se sa Asadom poslije svih tih masakara i uprkos hemijskom oružju koje ste vi (SAD) proglasili za crvenu liniju, onda vaša ruka nikada neće biti izbrisana iz istorije – rekao je Davutoglu obraćajući se poslanicima svoje vlade.

Ahmet Davutoglu je povukao paralele između sirijskog lidera i nacističkog vođe Hitlera,ex. srpskog predsjednika Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića , Sadama Huseina, prenijeli su mediji iz Ankare i Istanbula.

– Nema razlike rukovati se sa Hitlerom ili Miloševićem, Radovanom Karadžićem, Sadamom ili Asadom – rekao je Davutoglu.

Portparolka Stejt departmenta Džen Psaki pokušala je  da pojasni Kerijev stav, izjavivši da Asad nikada neće biti dio mirovnih pregovora.

– Pozdravljamo taj demant – naveo je Davutoglu.

Zvanicna Ankara iako je Turska, bivši saveznik Assada, prekinula  veze sa Damaskom nakon izbijanja građanskog rata u Siriji2011. i podržala pobunu protiv režima u Damasku. 

ibalkan.net

B_FbwScWoAASd8F

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net