Recent Posts

NEMANJA BJELICA NA PUTU ZA NBA!

Evroliga-KK-Fenerbahce-KK-Partizan-36Najbolji košarkaš Fenerbahčea iz Istanbula, Nemanja Bjelica,od naredne sezone kako pisu turski printani mediji trebao bi da igra u američkom NBA ligašu Minesoti.

Na jednom od poslednjih treninga Fenera pred susret u Euroligi sa ekipom Armania iz Milana, sa smjeskom na licu  Nenad Bjelica nam je rekao “da je zainteresovan da se uputi i krene preko bare i oproba   u najjačoj ligi na svijetu.

Igrac koga navijaci u Istanbulu,slave kao velikog asa  Fenera draftovana je 2010. godine od strane Vašingtona, koji su ga trejdovali u Minesotu.

Nemanja Bjelica je ove sezone u potpunosti pokazao zrelost za korak napred u karijeri, pošto u Evroligi prosečno beleži 12.2 poena i 7.8 skokova. Slične brojke “vrte” se i u nacionalnom šampionatu Turske, gdje pulen Željka Obradovića u proseku postiže 12 poena, uz 8.7 skokova.

Bjelica je karijeru počeo u Superfundu, odakle se prselio u austrijsku Arkadiju Lajons. Tamo nije dobijao značajniju minutažu, a u “život” ga je vratio Svetislav Pešić koji ga je doveo u Crvenu zvezdu. Naredna destinaciju mu je bila Laboral Kuća, odakle se doselio u najveći grad u Turskoj .

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net