Recent Posts

EFES IZGUBIO ,DUDA LOMIO SVE PRED SOBOM

Dusan-Duda-Ivkovic

Jos jedno  iznenađenje u nizu u  domacem prvenstvu TBL.U poslednjoj utakmici XXII kola, tim sa dna ljestvice prvenstva iz Ankare,studenti tima TED Ankara Kolejliler koja se bori za opstanak savladala je kao gost u Istanbulu Efes!

Poraz o kome prica cjela javnost u Istanbulu je da su košarkaši Anadolu Efesa poraženi od Ankare, i to na svom terenu, u meču 22. kola prvenstva Turske (81:73) i tako omogućili Feneru da se osame na liderskoj poziciji na tabeli sa skorom 17/5.

Preko TV ekrana reakcije koje su bile sokantne poslije neuspeha Efesa,susret je definitivno obilježila ljutite reakcije trenera domaćeg tima Dušana Ivkovića tokom jednog tajm-auta.

 Iskusni stručnjak je uz bujicu izgovorenih riječi i kritika,polomio tablu za crtanje koja mu se nasla u rukama o reklamni panel, i izlomio je u paramparčad.

Efes je igrao bez Nenada Krstića i ekipa našeg Dušana Ivkovića je lagano poražena kao domaćin.  Gosti iz Ankare, koji se grčevito bore za opstanak, nisu se uplašili velikog Efesa, konstantno su imali željeni rezultat u svojim rukama i na kraju zasluženo pobedili.

586345_dudaivkovic_f

Briljirao je Klej Taker sa 30 poena, 6 asistencija i 5 skokova i naravno, najzaslužniji je za ovakav epilog.

Kod domaćih, Stratos Perperoglu je upisao 13 poena, 5 asistencija i 4 skoka, a po 12 su postigli Dario Šarić Stefon Lazme i Milko Bjelica.

Vrh tabele sada izgleda ovako: Fenerbahče 17-5, Efes 16-6, Darušafaka 16-6, Pinar Karšijaka 14-8…

Anadolu Efes: 73 – Rönesans TED Ankara Kolejliler: 81
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Recep Ankaralı, Ahmet Ersan Ergüler, Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu
Anadolu Efes: Doğuş Balbay 4, Perperoglou 13, Janning 5, Saric 12, Deniz Kılıçlı, Huertel 7, Bjelica 12, Cedi Osman 7, Birkan Batuk 1, Lasme 12
Rönesans TED Ankara Kolejliler: Berent Kavaklıoğlu 1, Gatens 8, Aminu 10, Plisnic 6, Tucker 30, Cevher Özer 8, Önder Külçebaş, Polat Kaya 2, Pittman 7, Muhammed Mustafa Baygül 9
1. Periyot: 18-20
Devre: 34-35
3. Periyot: 53-59

www.iBalkan.net

sp-duda-SPOJITI

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net