Recent Posts

Tragedija- Srušio se helikopter koji je iz Novog Pazara prevozio bebu …

Grad Novi Pazar proglasio je danas trodnevnu žalost povodom tragično nastradalih prilikom pada vojnog helikoptera koji je prevozio bebu iz tog grada u Beograd.„Grad Novi Pazar proglasio je trodnevnu žalost, u nedelju, ponedeljak i utorak, i biće otkazane sve manifestacije u gradu.

Angazovana je Vojna transportna letelica “Mi-17” koja je  stigla je do Beograda oko 22h, ali je bila prinuđena da zbog loših vremenskih uslova kruži u blizini aerodroma u potrazi za pogodnim mjestom za sletanje.

Radari su pratili da je helikopter nestao sa radara poslije ponoći, kada je izgubljen i kontakt sa posadom.

Iza toga je brzo pokrenuta potraga, a letjelica je pronađena u blizini aerodroma, pored auto-puta.

Pad letjelice i uzrok nesreće su najverovatnije loši vremenski uslovi i gusta magla i pretpostavlja se da je helikopter ostao bez goriva.

Zvaničnih informacija o tome koliko je ljudi bilo u letjelici jos uvijek nema.

“Naš helikopter, kojim je životno ugrožena beba transportovana iz Raške, pao je u širem reonu aerodroma Surčin.Ostatak i više detalja bice naknadno”, objavljeno ja u saopstenju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Akcija spasavanja počela je oko 21 čas, kada je odron presjekao put sanitetu koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u kragujevačku bolnicu. Dijete je imalo probleme sa disajnim organima i bilo je u teškom stanju, a postojala je opasnost da ostane bez kiseonika na putu, jer su zalihe bile pri kraju.

Akcija i angažovan je vojni helikopter, a reagovali su i ministri odbrane i zdravlja.

Helikopter je stigao do beogradskog aerodroma odakle je trebalo da dijete bude prebačeno na Institut za majku i dete, ali su vremenski uslovi onemogućili slijetanje, da bi iza ponoći helikopter nestao sa radara.

Neposredno uz beogradski aerodrom “Nikola Tesla” su tokom noći stigle ekipe Hitne pomoći i pripadnici Vojske Srbije.

Ocevidci kazu da su izuzetno loši uslovi cieli su u toku noći i otežavali su avio-saobraćaj iznad Beograda i zbog guste magle i slabe vidljivosti su avioni ili kružili iznad aerodroma “Nikola Tesla” ili su preusmeravani na druge aerodrome.

Kako se saznaje stradali su dr Ljaić Dževad i tehničar Miroslav Veselinović.

spasioci

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net