Recent Posts

Briselu nije prihvatljivo da se ulica nazove po Miloševiću

FL_KosovoIndependence.003

PRIŠTINA, 12. marta 2015.- Neprihvatljivo je da se bilo koja ulica pa ni ova u Rani lugu nazove po bivšem jugoslovenskom predsjedniku i haškom optuženiku Slobodanu Miloševiću,to nece da doprinosi dijalogu, saopšteno je u Kancelarija EU na Kosovu, prenijeli su pojedini prištinski mediji.

“Mi  smatramo da  prijedlog da se ulica nazove po osobi koja je u Haškom trbinalu optužena za ratne zločine, potpuno neprihvatljiva. Ovakav prijedlog ne doprinosi odgovornoj lokalnoj upravi, niti ohrabruje dijalog i bolje razumijevanje medju zajednicama na Kosovu”, piše u odgovoru kancelarije EU.

Dalje se dodaje da kosovski političari na svim nivoima “ne bi trebali da se bave zloupotrebama i iskustva koja su neprimjerena i bolna iz prošlosti radi rješavanja budućih pitanja”.

Prije toga je Ministarstvo administracije lokalne samouprave Kosova saopštilo da su protiv predlogu Skupštine opštine Rani lug da se jedna ulica nazove po Miloševiću. I gradonačelnik Rani luga Gradimir Mikić zatražio je od Skupštine opštine da razmotri odluku.(k) A.A

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net