Recent Posts

Predstavljen novi Audi TT Cup

Audi ulazi u novi projekat koji je poznatiji kao (singl marque motorsport) „takmičenje jedne marke“. Ovako nešto uspješno sprovode godinama Ferrari i Porsche sa svojim takmičenjima širom sviıeta, Ferrari Challange i Porsche Carrera Cup. Audi će se za sada zadržati samo na evropskom kontinentu.

Kako kaže izveštaj, vođe ovog projekta gospodina Rolf Michela za dva dana izvezeno je blizu 7.700 km, sa kompletiranih 1540 krugova u totalu. Ovaj veliki test je odradilo budućih 18 takmičara ovog kupa. Uz to se navodi da je test toliko dobro prošao da nije bilo nijednog jedinog oštećenja na automobilima.

Michel je izjavio da je impresioniran, ne samo automobilom već i mladim vozačima, koji su besprekorno odradili testiranja i prikupili gomilu informacija za Audi Motorsport odeljenje. Pored prikupljanja podataka o automobilu cilj ovog testa je bio i uvežbavanje različitih procedura prilikom voženja trke. Uvježbavano je startovanje, prolazak prve krivine bez incidenata, ulasci i izlasci iz boksa, kao i dozvoljeni manevri prilikom preticanja.

Par riječi o takmičarima: ovo takmičenje je internacionalno, u Audijevu kancelariju stiglo je 165 aplikacija vozača iz 30 različitih zemalja, posle prvih intervjua i nekoliko koraka eliminacije, izabrano je 18 vozača sa tri kontinenta koji predstavljaju 13 različitih nacionalnosti, a među njima su i dvije mlade dame.

Prva trka AUDI TT CUP-a na programu je od 1.-3. maja. dok čekamo da se crveni semafori pogase možemo pogledati još jednom kako izgleda i kako zvuči Audi TT Cup automobil.

Audi-TT

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net