Recent Posts

Vijest iz Argentine koja je šokirala svijet

BUENOS AJRES:Helikopteri su se sudarili u vazduhu u argentinskoj provinciji Rioha, oko 1.170 kilometara sjeverozapadno od Buenos Ajresa. Svi putnici i članovi posade, njih 10, poginulo je.

Osam francuskih državljana, među kojima poznati sportisti – jedriličarka Florens Arto, olimpijska plivačica Kamij Mifa i bokser Alekis Vastin poginuli su, kao i dva pilota kada su se noćas sudarila dva helikoptera u Argentini, dok su snimali popularni rijaliti šou.

Vijest o smrti za vrijeme snimanja emisije o preživljavanju “Dropped” za privatnu televizijsku stanicu TF1, zavio je francusku sportsku javnost u žalost.

“Helikopter iz La Riohe je “Eurokopter” kapaciteta šest osoba. Izgleda da je elisom dodirnuo drugi helikopter iz Santiago del Estero ubrzo posle polijetanja”, navode iz argentinske pokrajinske vlade.

Sudar helikoptera dogodio se u zapadnoj provinciji La Rioha na rubu Anda. To je neravna i slabo naseljena oblast planinskog vjenca koji razdvaja Argentinu i Čile.

Kamij Mifa osvojila je zlatnu medalja na 400 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama 2012. godine. Dobitnica je srebrne medalje na 200 metara slobodnog stila i još jedne bronzane medalje.

Vastin je osvojio bronzu 2008. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Florans Arto je 1990. godine osvojila čuvenu prekoatlantsku trku “Put ruma”.

Među žrtvama se nalaze bivši napadač fudbalskog kluba Arsenal Silven Viltor, šampion u klizanju Filip Kandeloro, plivač Alen Bernar i veteranka u biciklizmu Žani Longo.

Sportisti su snimali rijaliti šou za prvi program francuske televizije TF1. Emisija “Dropped” je trebalo da bude emitovana ovog ljeta, a u njoj učestvuju sportisti koji se snalaze u prirodi.

Florence-Arthaud

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net