Recent Posts

Poruka iz Prisine da Beograd mora da prizna Kosovo prije ulaska u EU

Edita_Tahiri

Pristina  je preko Edite Tahiri koja je Ministarka za evropske intergacijeizjavila da Beograd “interno i za potrebe kućnog političkog marketinga” sve sto zeli može da tumači kroz briselski sporazum kako hoće, ” Srbija je svjesna da su to međunarodne obaveze i standardi EU”.

Edita Tahiri  je  ocijenila da je Srbija ne samo neefikasna u sprovođenju briselskog sporazuma i drugih dogovora, nego ih i krši, i kao primjer navela podršku Beograda paralelnim strukturama na Kosovu.

Na pitanja medija iz Beograda o mogućnosti da zakon o specijalnom sudu za zločine Oslobodilačke vojske Kosova ne prođe u kosovskom parlamentu, Edita Tahiri je odgovorila da se taj nacrt zakona odnosi na pojedince a ne OVK, koja je međunarodno priznata kao oružana borba kosovskog naroda, čiji je cilj bio pravedan rat protiv srpske genocidne agresije”.

“Brisel je posebnim zakonom obavezao Beograd i Srbiju na normalizaciju dobrosusjedskih odnosa sa Pristinom i taj uslov se ogleda  u tom  35 Poglavlju a sve u procesu pridruživanja za Srbiju”,ovo je poruka koju je izrekla Tahiri za srpske medije.

“Sve pomenutoje podržavanje međunarodne pravde i spremni smo da sarađujemo kako bi istina preovladala za neosnovane optužbe protiv naših boraca za slobodu, to je suštinska riječ o nepravednom procesu”, kazala je Edita Tahiri kosovska ministarka.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net